Hava Durumu

Yükselen çıta ve Ayhan Salman'ın ağır yükü

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2018 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2018 08:11

AK Parti İl Başkanlığı'na atamayla gelen Ayhan Salman, geçen hafta sonu Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı kongreyle koltuğuna seçilmiş başkan olarak oturdu.
Geçen 6 aylık süre Salman için uzun soluklu maratonun ilk kilometreleri gibiydi. Önce il yönetiminin oluşturulması, ardından da Büyükşehir Belediye Başkanı'nın değişmesi ve kongre süreçleri. Kongre süreci deyip geçmeyin. 17 ilçe söz konusu. Her birinin kadın kolları, gençlik kolları seçimleri var. İki ilçedeki gençlik kongreleri dışında tümü tamamlandı. Toplam 51 kongre gerçekleşti.
Baia Otel'de yapılan 'Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Salman, hem bu süreci hem 2019 yılındaki iki seçimde yapacakları çalışmaları anlattı.
Kongre maratonunda 'Ben yaptım oldu' yerine ortak akıl anlayışı ile hareket etmek istedikleri için bazen her ilçeyi 3-4 kez ziyaret etmek zorunda kalan Başkan Salman'ın bundan sonraki süreçte de yükü ağır. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım kongrelerde yaptıkları konuşmalarda, Bursa'dan beklenti çıtasını yüksek tuttular:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'nın potansiyelinin yüksek olduğunu vurgularken, BaşbakanYıldırım, destan yazılmasını istedi.
Hal böyle olunca kaptan koltuğuna oturan Salman'ın önümüzdeki süreçte gö-revi daha da ağır hale gelecek. Bu yüzden tüm konuşmalarında birleştirici açıklamalar yapıyor. Açıklamalarında hem eski il başkanlarına hem de belediye başkanlarına teşekkürü ihmal etmiyor.
Seçim ittifakıyla ilgili değerlendirmeleri de bu çerçeve içinde yaparak, 15 Temmuz gecesi demokrasi için ortaya konulan ve Yenikapı ruhu ile devam eden birlik ve beraberlik anlayışına dayandırıyor. Cumhur ittifakının da bu sürecin devamı olduğuna vurgu yapıyor.

Yanlış düğme örneğiyle kentsel dönüşüm göndermesi

Kentsel dönüşüm, Bursa'nın son yıllarda tartıştığı en önemli konulardan biri. Bir yandan deprem riski, diğer yanda çarpık kentleşme konuyu acil hale getiriyor. Salman'a göre, kentsel dönüşümü aceleye getirmemek lazım. Adını vermeden Doğanbey göndermesi yapan Salman, 'Geçmişte yapılmış olan bazı aceleci şeyler sonrasında daha zor hale getiriyor.
Dolayısıyla iyi planlamak lazım. Gömleğin ilk düğmesini doğru iliklemediğiniz zaman altıncı yedinci veya son düğmede yakalıyorsunuz yanlış olduğunu tekrar bütün düğmeleri çözmek baştan başlamak zorunda kalıyorsunuz.
Dolayısıyla yapılan işlemlerde biraz planlama, stratejiyi geliştirme, istişare süreçlerine biraz daha fazla zaman ayırmak lazım' diyor.

Bursa için elzem proje

Biz sormadan Bursa'nın ülke ekonomisine katkısını anlatan Salman'a bu katkıya rağmen istenilen yatırımların gerçekleşmediği değerlendirmelerini hatırlatıyoruz.
Bu eleştirilere katılmadığını ifaden eden Salman, Cumhurbaşkanı ve Başbaka'nın Bursa'daki konuşmalarında hızlı tren ve sağlık yatırımlarını örnek gösteriyor. Hızlı trenin coğrafi şartlar nedeniyle geciktiğini ancak 2019 yılı sonunda veya 2020 başında seferlere başlayacağını vurguluyor. 2 yıl içinde tamamlanacak sağlık yatırımlarıyla da Bursa'nın 30 yıllık ihtiyacının karşılanacağını söylüyor.
Peki, Başbakan Yıldırım'ın Büyükşehir Belediyesi'ndeki görüşmede masaya yatırılan Yıldırım Metrosu?
Salman, Bursa'nın en önemli meselelerinden birinin ulaşım olduğuna dikkat çekerek, ' Ulaşımın artık yeraltından olması önemli. Öbür türlüsü metroyu üstten yaparsanız ulaşımda yine sorunla karşılaşırsınız. Görüşmeler olumlu gidiyor. Bursa için elzem projelerden biri . İnşallah bu yatırım halledilecek' yanıtını veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.