Hava Durumu

65. Hükümet ve MHP kongresi

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2016 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 07:31
AK Parti’de olağanüstü kongre ile genel başkan değişimiyle birlikte, Başbakan Binali Yıldırım’ın olduğu 65. Hükümet kuruldu. 64. Hükümet 7’nci ayını doldurmadan, seçimle gelen Davutoğlu hükümeti görevi bırakmış oldu. 64. Hükümet’te görevli 8 bakan kabineden ayrıldı 4 bakan yer değiştirdi.
 Hükümet değişikliğinin gerçek nedeni Başbakan Binali Yıldırım’ın öncelikli hedeflerinde açıkça belirtilmiş. Partinin lideri Cumhurbaşkanı ile daha fazla yakınlaşmak ve başkanlık sistemine geçişi hızlandırmak. 
Ülkemizde terör belası acımasızca sürerken, dış politika ve ekonomide sıkıntılar oluşmuşken başkanlık sevdasının öne çıkması anlaşılmaz bir durum. 
Başkanlık sistemine geçiş yolları aranırken, bütün bu hesapları bozacak bir gelişme oldu. 
Yargıtay 18. Hukuk Dairesi MHP’de Kongre yapılması talebini haklı bulan 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararını onadı. MHP Genel Merkezi derhal durum değerlendirerek seçimli kongre tarihi açıkladı. MHP Genel Merkezi yine kafaları karıştırmaya hukuk kaosu oluşturmaya devam ediyor. 
Yargıtay kararına saygı duyacağını açıklayan Genel Merkez bu çıkışla ne yapmak istiyor anlamak mümkün değil. 
Mahkeme kararına göre kongre yapma yetkisi çağrı heyetinde ve bu kongreyi yapmak zorundalar. 
1 Kasım seçimlerinden sonra umutsuzluğa düşen MHP tabanının bu talebini engellemek hataydı. MHP’de değişim ülkemizde yapılan dönüşüm hesaplarını bozarak heyecanını yitiren bütün vatandaşların umudu haline geldi. Hadi gelin MHP’yi daha fazla yıpratmadan titreyip kendimize dönelim...
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.