Hava Durumu

ABD Başkanlık seçimi bitti Türkiye ne zaman?

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2016 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 07:48
ABD seçimlerinde kimin başkan olacağı genel olarak takip edilir, kim başkan olursa Türkiye ile ilişkilerin daha iyi olacağı medyada tartışılırdı. ABD seçimlerini ilk defa canlı,teferruatlı yorumlarla izledik. Bütün anketleri yanıltan iddiaya girenlerin zengin olduğu bir sonuç ortaya çıktı. Sessiz çoğunluk her zamanki gibi hesaba katılmadı. 
Seçim esnasında yapılan yorumları izleyenler ABD’nin yapısıyla ilgili biraz daha teferruatlı bilgiler edinmişlerdir. Birçok eyaletin kanunlarının farklı olduğunu,hatta vergi sistemlerinin bile aynı olmadığını yakından gözlemlemişlerdir. Hala güney-kuzey çekişmesinin devam ettiğini hem demografik hem de kültür farklılıklarının devam ettiğini görebilmişlerdir. ABD kısaltmanın açılımında olduğu gibi Amerika Birleşik Devletleri. Federasyondan ziyade devletçiklerin bir araya geldiği kavgaların bitmesi için geliştirilen bir sistem. ABD’nin sistemini ne Türkiye ne de herhangi bir devletle kıyaslamak veya uyarlamak mümkün değil. 
Dünyadaki federatif başkanlık sistemleri parçadan bütüne doğru gidişatta çimento vazifesi görmüşlerdir. Sömürgelikten kurtulup bağımsızlık ilan edenlerden sömürenlerine özenerek başkanlık sistemine geçenlerin tamamına yakını diktatörlüğe dönüşmüşlerdir. Başkanlık sistemi ülkenin gelişmesine katkı sağlar tezi son  derece yanlıştır. Şu an gelişmiş ülkelerin çoğu monarşi ile yani krallıkla yönetiliyor. Bunun için hadi yeniden monarşiye dense pek kabul göreceği kanaatinde değilim. 
Türkiye Cumhuriyeti gibi üniter bir devlette başkanlık sistemi uygulanamaz ve ucubeye dönüşür. Bu sistemde oluşan talepler ve baskılar ülkeyi bölünmeye zorlar. Hazırlanan anayasa değişikliği nelere gebe bilemiyoruz. MHP tabanının bu gelişmelere sıcak bakmadığını biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı ABD üst aklından söz etmiş. Dünyada üst akıl çok. Üst akılların da üst aklı var. Bizim üst akıllar şimdiye kadar olduğu gibi yine yanlış yönlendirmezler umarım. 
MHP tabanı,Ülkücüler başkanlık sistemini ancak Türk Dünyası’nın bir araya geleceği Turan hedefinin gerçekleşeceği zaman konuşup tartışır. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.