Hava Durumu

Bir kereden bir şey olmaz mı?

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2016 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 07:18
Geçmişte de kullanılan ama son derece çirkin ve itici bir söz. Sorumluluk makamında olan kişilerin ne söylediğinden çok ne söylememesi gerektiğini bilmesi gerekir. Üstelik çocuk istismarı gibi son derece hassas bir konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın ağzından çıkan sözlere dikkat etmesi gerekir. Anayasa’nın 41. maddesinde “devlet her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirler alır” diyor. 
Karaman’da ortaya çıkan bu olay son derece çirkin, aşağılık ve yüz karasıdır. Bu olayın içindeki aşağılık adam bu vakfın içinde görev yapmış özel hayatı hiç araştırılma gereği duyulmadan bu şartların oluşmasına müsaade edilmiştir. 
Bugün otoritelerce fiziksel, cinsel ve duygusal istismar şeklinde bir ayrıma tabi tutulan çocuk istismarına yeni bir boyut daha eklenerek “çocuğun siyasi ve ideolojik amaçlara ulaşılmak için kullanılması şeklinde ifade edebileceğimiz çocuğun siyasi ve ideolojik amaçlı istismarı” ortaya çıkmıştır. 
Bütün bu gelişmeler doğrultusunda ilgili vakfın hâlâ küçük çocuklara yönelik faaliyetlere devam etmesi ayrı bir garabettir. 
Çocuk istismarı konusunda Milliyetçi Hareket Partisi’nin verdiği araştırma önergesi Adalet ve Kalkınma Partili milletvekillerinin oylarıyla reddedilmiştir. Daha sonra toplumdan gelen tepkilerden dolayı 4 partinin araştırma önergesi meclise sunulup kabul edilmiştir. Meclis bir an önce bu çalışmaları detaylı bir şekilde tamamlamalıdır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın yaşama sevinçlerinin bu sapıklar tarafından karartılmasına müsaade etmemeliyiz. 
Bu konuda herkesin bir an empati yapması gerekir. Sayın bakan sempatilerinizi bir kenara bırakıp bu konuda empati yaptınız mı acaba merak ediyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.