Hava Durumu

Devlet Bahçeli’yi anlamak...

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2016 07:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 07:07
Salı günü yaptığı grup konuşmasıyla Sayın Devlet Bahçeli yine gündem oluşturdu. Bu mesajı doğru anlayanlar, yanlış anlayanlar hatta hiç anlamayanlar olmak üzere çeşitli görüşler oluştu. Tartışmalar halen sürüyor.  Tartışmaların yoğun  olması konunun Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek olmasından kaynaklanıyor. Türkiye yol ayrımına aslında AK Parti iktidarıyla girmiş oldu. 
AK Parti başından bu güne koymuş olduğu hedefleri gerçekleştirmek adına olgunlaştırma politikalarını uyguluyor. AK Parti’nin dolayısı ile Tayyip Erdoğan’ın en büyük hayali başkanlık sistemine geçmek. Bu hedefleri için PKK ile müzakere masalarına oturulup, tavizler verilip PKK’nın şehir yapılanmasına dolaylı olarak müsaade edildi. 
15 Temmuz dolayısı ile bu başkanlık tartışmalarına ara verilmişti. Ancak Devlet Bahçeli Bey’in grup konuşmasıyla AK Parti’yi yeniden bir heyecan kapladı. Başkanlık sistemi ile ilgili çalışmaları meclise sunacaklar. Baharda da bir referandum beklentisi var. 
Bu arada MHP’ye saldıran PKK sevicisi ve PKK uzantısı iki hanımın sözleri beni de üzdü tabii ki. İster doğru ister yanlış anlasın kimsenin MHP’ye hakaret etme hakkı yok. Hani dinime küfreden Müslüman olsa derler ya.  
Ben MHP’nin kimseye baston olmayacağını görüş ve düşüncelerinde istikrarlı olduğunu düşünüyorum. Ancak yapılan açıklamalar özellikle kamuoyunda yanlış anlaşıldığında hem ülkenin hem de MHP’nin zarar göreceğini de düşünüyorum. 
7 Haziran seçimlerinden sonra yapılan açıklamaların yanlış anlaşılıp AK Parti’nin ekmeğine yağ sürdüğümüz gibi bir süreç yaşanmamalı. Çok geç olmadan bu öneri meclise geldiğinde destek verilip verilmeyeceği net olarak ortaya konmalı. Bu açıklama meydan okumaysa neye karşı niçin olduğu açıklanmalı. Şayet bu açıklamadan sonra başkanlık sistemi herhangi bir demokratik yolla kabul edilmiş olsa bile ülkücülerin bu vebale ortak olmayacağını bütün hesapların silbaştan yapılacağını       belirtmek isterim. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.