Hava Durumu

Dokununca çıkan sesler…

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2016 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 07:53
Ülkemizde terörün insanlık dışı halinin acımasızca sürmesiyle, uzantısı siyasetçiler de vicdanları daha fazla rahatsız eder oldu. 

Dokunulmazlıkların kalkarak terörle işbirliği yapanların yargılanması gündeme geldi. Son olarak AK Parti’nin getirdiği kanun teklifi Anayasa Komisyonu’nda AK Parti, CHP, MHP’nin oylarıyla kabul edilerek genel kurula sevk edildi. Komisyondaki görüşmelerde HDP’li vekillerin agresif davranışlarıyla kavgalar meydana geldi. 

17 Mayıs’ta genel kurulda oylamalar yapıldı. İlk yapılan oylamada 536 milletvekili katılırken 348 milletvekili kabul oyu kullandı. AK Parti ve MHP milletvekilleri toplamı 554 iken 6 fire gözüküyor. Diğerleri ret, çekimser veya geçersiz oy kullanmış. MHP milletvekillerinden kesinlikle fire olmayacağını bildiğim için AK Parti’de fire gözüküyor. 1. ve 2. madde oylamalarında bu rakamlara yakın oylar çıktı. CHP yine aynı tutumunu sergileyip referandum yolunu mu açacak ya da son anda çark edip 367 üstüne çıkılarak referandumsuz kanunlaşmasını mı sağlayacak? CHP çark edip bu teklif kanunlaşsa da dokunulmazlıklar kalkmayacak. Kanunun yürürlük tarihine kadar Meclis’e gelen dosyalar yargıya havale edilecek. 

Oysa MHP’nin teklifi kabul edilseydi bu tartışmalar tamamen son bulacaktı. Dokunulmazlığı düzenleyen 83. madde 14. maddeyi istisna tutmuş. 14. maddenin “Anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve laik cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz” hükmü yeterli olacaktır. Sadece 83. maddede seçimden önce soruşturulması başlanmış olmak kaydıyla ibaresini kaldırmak yeterli olacaktı. 

Bugün 19 Mayıs, Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı. Bayramımız kutlu olsun.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.