Hava Durumu

Dünden yansımalar

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2016 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 06:59
Yenikapı’da oluşan bu tablo Türkiye’de hatta dünyada bir ilk oldu. Toplumun yüzde 90 kesimini temsil eden siyasi parti liderleriyle birlikte Türk ordusunun en üst düzey komutanları, üst düzey bürokratlar, toplumun birçok dinamiklerinin temsilcileri bir araya gelerek bir ilki gerçekleştirdiler. 
Felaketin eşiğinden dönen Türk Milleti kaderinin şekillenmesinde her zaman etkili olduğu gibi geleceğinin şekillenmesini de bir şekilde yoluna koyacak. İç savaş çıkartarak Türk Milleti’ni yok etmeye yönelik bu alçak oyun karşısında oluşan tablo doğru yorumlanmalı. Bu tablodan Cumhurbaşkanı ve iktidara destek anlamı çıkmamalı. Bu felaketten büyük zararlar görmeden çıktıysak bunun sebebinin Türk Milleti’nin her kesiminin kararlı durmasından olduğu unutulmamalıdır. 
Devlet yeniden yapılandırılırken, kadrolar ihdas edilirken, bu alçak yapılanmanın kökü kurutulurken, oluşan tablonun gerçekleri göz ardı edilmemelidir. 
Küresel güçlerin projesinin aktörleri en ağır cezayı görmelidirler. Ancak bu fırsat bilinerek cadı avına dönüşmemeli, iktidarın oluşturduğu iklim sayesinde bunlarla bir şekilde (okul, yardım vs) yolları kesişen masum insanların günahına girmemek gerekir. 
Özellikle iktidar partisi yetkilileri biz de kandırıldık demek yerine kapsamlı bir özeleştiri yaparak kendi içlerine sızmış tehlikelerden arınmalıdırlar. 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesinin halen geçerli olduğu, bugünlerdeki tehlikeleri bile gören bir anlayışla ortaya konduğu iyi anlaşılmalıdır. 
Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk ve silah arkadaşlarına bir kez daha teşekkür ederek yeni anayasanın bu ruh içerisinde yapılması sağlanmalıdır. Ne mutlu Türk’üm diyene...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.