Hava Durumu

Kalkışma ve sonrası...

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2016 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 07:19
Kalkışma Türk milletinin bütün dinamikleriyle bastırıldı. Sokağa çıkan halkın gösterileri kutlamaya dönüştürüldü. 7 Ağustos'a kadar devam edeceği söyleniyor. 
Sokaklarda Türk bayrağı eşliğinde Dombıra ve Türkiyem şarkıları çalınıyor, konvoylarda kornalar çalıyor. Milliyetçi duyguların coşması, ayaklar altına alınan Türk Milliyetçiliğinin yeniden baş tacı edilmesi olumlu gelişmeler. Ülkemiz kimliğine eskisinden daha fazla sahip çıkıyor. 
Ancak bu kalkışmadaki 250'ye yakın şehit ve doğudaki kalkışmanın halen devam etmesi ile 1 haftada gelen 22 şehit göz ardı ediliyor. Fotoğrafın bütünündeki tezatlar rahatsız etmeye başladı. Bu zafer sarhoşluğundan bir an önce kurtulup bundan sonra ülkemizin yol haritası net bir şekilde belirlenmeli. 
HDP dışında liderlerin bu konuda bir araya gelerek kararlılık göstermeleri, karşılıklı açılan davalardan vazgeçilmesi, birlik beraberlik adına örnek olacak gelişmeler. 
Diğer taraftan FETÖ ile geçmişten bugüne bağlantısı olanlar soruşturmaya tabi tutuluyor. 10 bin kişinin üzerinde tutuklama var. 100 bin civarında soruşturma ve açığa alınan memurlar var. Bunlara geçmişte bir şekilde yardım etmiş çok sayıda işadamı da dahil edildi. 
Bütün bu soruşturmalar yapılırken geçmişte bu iktidar marifeti ile paralelcilerin adalet mekanizması, içişleri ve maliyenin kilit noktalarına geldiği unutulmamalı. Valiler, emniyet mensupları, maliye yetkililerinin aba altından sopa göstermesiyle yardıma zorlanan kişilere FETÖ'cü muamelesi yapmak en hafifiyle haksızlıktır. 
14 yıldır bu ülkeyi idare edenler nerede, ne zaman yanlış yaptıklarını ayrıntılı bir şekilde sorgulamalı günahsız insanları mağdur etmemelidirler.  
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.