Hava Durumu

Ne olacak bu AB’nin hali!

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2016 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 06:50
Demir-Çelik işbirliği ile başlayıp Avrupa Ekonomik Topluluğu ile devam eden, Avrupa Birliği’ne dönüşen bu yapıda İngiltere’nin referandumu ile ilk çatlak meydana geldi. 
İngiltere bu birliğin içerisinde başından itibaren aykırı duruşunu para birimini değiştirmeyerek göstermişti.
Referandumda İskoçya ve İrlanda yüzde 70’e varan bir oyla kalma yönünde bir irade belirtti. Bütün bu gelişmeler Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği’nin gelecekte sıkıntılı günler yaşayacağının habercisi. 
Bu referandumda Avrupa Birliği’nde kalma yönünde irade koyan İngiltere Başbakanı David Cameron istifa edeceğini açıkladı. İngiltere’nin geleceğini ayrılma yönünde irade koyanların şekillendirmesi gerektiğini ifade etti. 
Ayrılma kararının İngiltere meclisinden geçmesi gerekiyor. Bu durumda farklı bir karar çıkmayacağı kanaatindeyim. 
Avrupa Birliği’nin dağılma sürecine gireceği uzunca zamandır konuşuluyordu. İngiltere’nin ayrılmasıyla dağılma süreci hızlanacak gibi gözüküyor. 
Avrupa Birliği, en küçük üyelerinden olan Yunanistan’ın ekonomik krizi ile dağılma sinyalleri vermişti. 
İngiltere’nin bu kararından sonra, önce İngiltere sonra Avrupa Birliği nasıl bir seyir izleyecek hep birlikte göreceğiz. Daha çok emeklilerin ayrılma iradesi koyduğu İngiltere’de gençleri sıkıntılı bir süreç bekliyor. 
Bütün bunların sonucunda Türkiye Cumhuriyeti olarak yıllardır kapısında aday ülke olarak beklediğimiz ve Gümrük Birliği’nde olduğumuz Avrupa Birliği’nin dağılma süreci bizi nasıl etkileyecek?
Yıllar önce AET’ye pazar mı, Türkiye’ye mezar mı sloganını üretmiştik. Şimdiden gelişmeleri iyi analiz ederek tedbirlerimizi almazsak bize de yansımaları olumlu olmayacaktır. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.