Hava Durumu

Sırf sorun mu, sıfır sorun mu?

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2016 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 06:59
Rus uçağının düşürülmesi ile başlayan krizin temelinde Suriye politikaları yatıyor. Kardeş Esad’ın, zalim Esed olması ile muhaliflere verilen gelişmelerde taraf olmak durumunda kaldık. 
 Bütün bu tavırların ana sebebi stratejik ortak dediğimiz Amerika’nın politikalarıyla ortak hareket etmemizdir. Amerika’nın geçmişte de güneşli havalarda şemsiye verip, yağmurlu havalarda geri istediğini unutarak bu batağın içine girdik. 
 Kasım 2015 tarihinde düşürülen Rus uçağı krizin büyümesine neden oldu. Uçağın düşürülmesinden haberdar ve onayı olan Amerika’nın uluslararası arenada desteğini bilen var mı?
 Bütün bu gelişmelerin sonucunda mağdur olan yine Türk milleti oldu. 
Rusya bütün ilişkilerini dondurdu. 1,5-2 milyar dolarlık yaş sebze meyve ihracatının ardından 2,5 milyar dolarlık turizm gelirlerinin duruşu piyasaları ciddi sıkıntılara soktu. Özellikle turizm alanındaki sıkıntılar halen devam ediyor. 
 İsrail ile yapılan anlaşmaların ardından Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Putin’e bir mektup gönderdi. Özür mahiyeti taşıyan bu mektup aradaki buzların çözülmesine sebep oldu. 
 Putin turizm yasağını kaldırdı. Tazminat ve sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor. Bütün bu gelişmeler umarım Türk milletinin hayrına olur. 
Uluslararası diplomaside bir söz vardır: ‘Devletler arasında dostluk düşmanlık olmaz, çıkar ilişkisi olur’. Bu doğrultuda dış politikalar yeniden gözden geçirilmelidir. 
 Futbolda da bir söz vardır “yenemiyorsan yenilmeyeceksin”.
Portekiz Avrupa Futbol Şampiyonası’nda beraberliklerle yarı finale kalmayı başardı.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.