Hava Durumu

Sosyal medya icat edildi, mertlik bozuldu

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2016 04:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 04:44
 Günümüzde iletişim, yazılı-görsel medya aracılığından ziyade sosyal medya ile yapılıyor. Özellikle bireysel paylaşımların önünü açan sosyal medya bütün duyguların paylaşım aracı oldu. Düğün davetleri, vefat ve hastalık haberleri, doğum günü, bayram, kandil, yılbaşı, cuma kutlamaları sosyal medyanın sayfalarını süsler oldu. Bununla birlikte sosyal medya fenomenleri, kalemşörler, kabadayılar oluştu. Kavgalar, iddialar, meydan okumalar, hatta toplumsal olayların başlangıçları hep bu yolla oldu. 
 Cumhurbaşkanları, başbakanlar, parti liderleri, yöneticiler çok ciddi sayıda kitlelere sosyal medya aracılığı ile ulaştılar. Milyonlarca takipçiler oluştu. 
Takipçiler hayranlıklarını, kızgınlıklarını bu yolla ifade ettiler. Cumhurbaşkanına, başbakana hakaretten sabahın köründe evlere baskınlar yapıldı. Gözaltılar, tutuklamalar oldu. Memurlar bu yolla fişlendi, işlerinden atıldı. Velhasıl toplum hayatı bu yolla denetlenmeye ve yön bulmaya başladı. 
 Sosyal medyayı yaygın bir şekilde kullanan kitlelerin başında MHP yöneticileri ve tabanı da bulunuyor. Seçim dönemi ve öncesinde yeterli ölçüde medyada yer bulamayan MHP’ye bu yolla olumlu katkılar sağlandı. 
 1 Kasım sonuçlarından memnun olmayan MHP tabanında seviyeyi düşürenler, çizgiyi aşanlar oldu. Parti yönetiminden itidal beklenirken aynı üslup ve sertlikle karşılıklar verildi. 
Kongre talep edenlere, kongrede adayım diyenlere hakaretler edildi, ihraç süreci başlatıldı. 
Nesebi gayri sahihler gibi galiz hakaretlere Erkan Haberal’ın (MHP Ankara Milletvekili) "Devlet Bahçeli’nin ülkücülüğünün zekatından biraz nasiplenseydiniz hayvanlar aleminden insanlar alemine geçerdiniz" paylaşımı tepki topladı. 
 Erkan Haberal 2011 seçimlerinde MHP MYK üyesi idi. Babası Mehmet Haberal Zonguldak CHP milletvekili adayı idi. Zonguldak’taki CHP kampanyasını bizzat Erkan Haberal yürüttü. (Google Erkan Haberal Zonguldak yazın bütün videolar çıkar.) Buna rağmen Erkan Haberal parti suçu işlememiş ve partiye ihanet etmemiş ki görevine devam etti. 
 Herkes şapkasını önüne koysun düşünsün. Hoşgörü sadece sana, bana, adama göre olmaz. Yanındakine hoşgörüyle, yanında olmayana ihanet gözüyle bakılmaz. 
 Ülküdaşlık hukukunun daha fazla zarar görmemesi için, kılıç sallayanlar artık kılıçları kınlarına soksunlar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.