Hava Durumu

Terör seferberliği

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2016 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 07:47
“Teröre karşı, terör örgütlerine karşı, ülkemizi terbiye etmeye çalışanlara karşı, Malazgirt ruhuyla, Osmanlı çınarının azametiyle, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nın azmiyle yeni bir seferberlik çağrısı yapıyorum.”
Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir çağrı yapmış. Bu ruha, azamete ve azme sahip olana Türk milliyetçisi denir. Bir Türk milliyetçisi olarak bu çağrıyı her şeye rağmen olumlu buluyorum. Her şeye rağmen dememin sebebi ise; geçmişte Sayın Cumhurbaşkanı’nın her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alıyorum demesidir. Bu çağrıyı yapmakta geç kalmasıdır. Terörle mücadele ile değil terörle müzakerede çözüm yollarını aramasıdır. 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi bu ruh, azamet ve azimde gizlidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi anayasanın ilk 4 maddesidir. Vatanıyla milletiyle bölünmez bütünlüğü, başkenti Ankara, ayyıldızlı al bayrağı, Türkçe dilidir kuruluş felsefesi. İlk 4 maddeyi değiştirmek, değiştirilmesini teklif etmek bu ruhu yok etmek, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek parçalamaktır. Vatandaşımızın yüzde 80’i kendisini milliyetçi olarak tanımlıyor. Bu ruh Türk milletinde mevcuttur. Türk milleti her kritik dönemde üzerine düşeni yapmış yapmaya devam edecektir. 
Bölgemizdeki gelişmeleri de dikkate alarak Sayın Cumhurbaşkanı’ndan yeni bir çağrı bekliyorum. “Başkanlık sevdasından vazgeçtim. İlk 4 maddeyi muhafaza ederek Türk milletine yakışan, herkesi kucaklayan yeni bir anayasa yapalım.” Böyle bir çağrı kesinlikle tamamlayıcı olacaktır. Ülkemizde gündemin çok hızlı değiştiği bir dönemde gün doğmadan neler doğar...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.