Hava Durumu

17-25 Aralık darbe girişimiydi

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2014 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2014 07:39
Sabah gazetesinin manşetinde, “Evet, 17-25 Aralık darbe girişimiydi” demiş Hüseyin Gülerce. Gazete haberine göre Hüseyin Gülerce: Bu rüşvet ve yolsuzluk soruşturması değil; bir darbeydi demiş. Yorumsuz olarak bu haberi aynen aktarıyorum.
Nazif Karaman’ın haberine göre Hüseyin Gülerce “tanık” sıfatıyla alınan ifadesinde 1989’dan itibaren Zaman’da yazı yazdığını, Samanyolu televizyonunda yorumculuk yaptığını, Zaman’ın genel müdürlüğü görevinde bulunduğunu ifade ediyor . 
Gülerce, 7 Şubat 2012’de MİT krizi çıkınca, 8 Şubat’ta Zaman gazetesinin haberinde,” Savcılar şimdiye kadar hiç yanlış yapmadı” başlığı vardı. Ben bu haberi okuyunca irkildim. Çünkü bu hükümete bir savaş ilanı niteliğindeydi. Tanıdığım hoca efendinin bu başlıktan rahatsız olması gerekirdi. Hükümet ile cemaat arasındaki tansiyon yükselince Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın Çengelköy’deki yerinde bir toplantı yaptık. 
O toplantıda da sadece camiadan olanlar değil, camiaya dost olanlar da vardı.’ Bu eylemi yapan savcıları sahiplenmektir, bu yanlıştır. Savcıların her iddiası doğru değildir. Bunu bile bile nasıl başlık atılır’dedim. Zaman’ın 8 Şubat 2012 tarihli bu başlığını savunamadılar. Benim 1980’den 2012 MİT krizine kadar geçen dönemde şaşkınlık yaşadığım belki de ilk olaydır”
Haber şöyle devam ediyor: Gezi olayları sırasında gazetede, dönemin Başbakanı Recep Teyyip Erdoğan hakkında hakarete varan yazılar çıkınca ikinci şaşkınlığını yaşadığını ifade ediyor Gülerce, ve devam ediyor:”Fethullah Gülen bize,’ Üslubumuz namusumuzdur’ derdi.
TC Başbakanı’na hakaret etmek bizim üslubumuz olamazdı. Gezi olaylarında yakıp yıkmalar olduğu halde Gülen sadece hükümeti eleştirdi. Bu şaşkınlıktan sonra 17 ve 25 Aralık olaylarını hükümete yönelik kesin bir darbe olarak gördüğüm için cemaatten koptum. 25 Ocak 2014 tarihli yazısında Zaman yazarı Ahmet Turan Alkan ‘Turfa Müneccim’ başlıklı yazısıyla bana hakaret etti. Birkaç gün sonra Mehtap TV’deki programım da sona erdirildi.
 17 ve 25 Aralık olaylarından önceden haberim yoktu. Benim attığım tweetler 7 Şubat’tan itibaren hükümet ile cemaat arasındaki kavgayı önlemek içindir.
 17-25 Aralık olaylarını öğrenir öğrenmez Mehtap TV deki programımda bunların rüşvet ve yolsuzluk soruşturması değil, darbe olduğunu söyledim. AKP 10 yıldır iktidarda, bu dürüst emniyetçiler ve dürüst savcılar 10 yıldır neredeydiler?..
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.