Hava Durumu

AK Parti kongresinin getirdikleri

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2015 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2015 07:56
Partinin kurulduğu günden 5. olağan kongresine kadar birçok tecrübe yaşamıştı.  13 yıllık iktidarında çok önemli başarılara imza atmıştı. Ekonomide, siyasette, bayındırlıkta, yerel yönetimlerde, sağlıkta, eğitimde vb. alanda atılan bu müspet adımlar Türkiye’ye yeni bir güç, yeni bir güven, yeni bir çehre kattı.
AK Parti bu arada yapılan bütün seçimleri kazandı. Kendisine kurulan tuzakları aşarak, kumpasları yararak yoluna devam etti demokrasi mücadelesi verdi. İktidardayken kapatılmanın eşiğinden döndü. AK Parti kazandıkça karşısındaki siyaset içi ve siyaset dışı gruplar daha çok birleşti, daha sert tavırların yıkıcı propagandaların içine girdiler.
İç ve dış muhaliflerin bastırması durmuyordu, durmayacaktı.  Parti,7 Şubat 2012’yle bir sarsıntı yaşadı. Gezi olayları bir merkezden idare ediliyordu ve art arda dalgalarıyla ülkenin her tarafına yayıldı şehirler harabeye döndü. 
Ardından 17-25 Aralık ve 6-8 Ekim ve en son 2015 Temmuz’da PKK’nın başlattığı terör. Bütün bunlar bir karşı darbe girişimiydi. Hedefte Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı. Erdoğan’ı tasfiye etmek AK Parti’yi dağıtmak demekti. Bu sebeple iç ve dış mihraklar, muhalif gruplar Erdoğan’a yönelik algı operasyonlarını devreye soktular. Müthiş bir Erdoğan düşmanlığı yarattılar. Ama bunlar Erdoğan’a saldırdıkça AK Partililer Erdoğan’ın etrafında kilitlendiler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.