Hava Durumu

Avrupa şokta

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2016 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 07:47
Belçika’nın başkenti Brüksel’de üç ayrı patlamada 34 ölü, 170 yaralı. Önce havaalanı bir saat sonra metroda patlatılan canlı bombalar. Olayı DAİŞ yüklendi. Bu olayla DAİŞ, dünyadaki bütün başkentlerin tehdit altında olduğunu ilan etti. Belçika hükümeti olayın üzerinden ülkeye bütün giriş çıkışları yasakladı, basın ve medyaya yayın yasağı getirdi, bundan dolayı da hükümete hiçbir eleştiri gelmedi. Bizimkilere duyurulur.
Brüksel AB’nin siyasi merkezidir. Bir kere daha görüldüğü gibi terör, insani sınır ve değer tanımaz. Belçika halkını en iyi anlayan, teröre en çok bedel ödeyen ve terör tehdidi altında olan Türk halkıdır. Batı ülkeleri Türkiye’de yaşanan terör olaylarını sadece resmi bir kınamayla geçiştirdi hep. Brüksel’de PKK çadırlarının hâlâ duruyor olması AB ülkelerinin teröre bakışını açıklıyor. Hâlâ senin terörün, benim terörüm aymazlığı içindeler.
Terör insanlık suçudur, hem de büyük insanlık suçu. Kim/ kimler tarafından, kime/ kimlere karşı yapılırsa yapılsın terör insanlığa karşı yapılmış bir suçtur ve onu haklı kılacak, mazur gösterebilecek hiçbir neden yoktur.
Terörün dini de olmaz, olamaz milliyeti de. Aymazlığa hiç gerek yok. Kendini patlatan canlı bomba, elinde silahıyla can alan militan laneti ne kadar hak ediyorsa, bunları organize eden, yöneten, cesaretlendiren, yönlendiren, eğiten, propagandasını yapan da o denli lanetlenmelidir.
Terörün ileride nükleer alanlara saldıracağı şüphesi ve endişesi büyüyor. Dünyanın terörle mücadelede ciddi işbirliğine ihtiyacı var.   
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.