Hava Durumu

Bal gibi onu ima ettin!

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2015 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 07:21
Mısır’daki darbe mahkemesi Muhammed Mursi’yi idama mahkum etti. Bunun ne anlama geldiğini Mısır halkı zaman içerisinde kavrayacak ama geçmiş olsun. Bundan sonra Mısır’ın iki yakası bir araya gelemez. 
Darbeyi planlayanlar bunun ne anlama geldiğini gayet iyi biliyorlar. Bunu daha evvel bu köşede yazmıştım. Bilindiği gibi Mısır’da Mursi’ye karşı yapılan askeri darbeye başta ABD olmak üzere Avrupa ülkeleri darbe diyemedi. Mısır’daki askeri darbenin tezgahlayıcıları İsrail ve ABD’dir.
Hani Mursi , %52 oyla seçilmişti ya! Mahkemenin idam kararı Hürriyet gazetesinin manşetinden “%52 oyla seçimi kazanan Mursi idama mahkum edildi” diye verildi. Recep Tayyip Erdoğan da %52 oyla Cumhurbaşkanı seçilmişti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “sen ne demek istiyorsun” diyerek hemen haklı tepkisini gösterdi. Ertesi gün Hürriyet, Aydın Doğan’ın açıklamasını yayımladı. Öncelikle Hürriyetin attığı manşet, ima, tehdit ve temenni algılarına açıktır. 
Niyet budur, değildir o ayrı bir mesele ama, yaratacağı algının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anladığı manada olabileceğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Kaldı ki o manşet hiç de masum değil. Geçmişte yaşananlar ortadayken bunun aksini sadece reddedersiniz hepsi o kadar.
Türkiye darbelerden çok çekmiş ve enerjisini bu darbelerle kaybetmiştir. 1960 darbesinde ben çocuk yaştaydım. Radyo yok, gazete yok dünyadan bihaberdik. 
Başbakan Adnan Menderes’in asıldığını duyduk ama o yaşta siyaseten idamın ne anlama geldiğini bilmiyordum. O yaştan kalma unutamadığım tek şey Menderes’in idamına sevinen bir iki kişinin davul zurna ile eğlenmeleridir. 
Asılan biri için bu sevincin ne anlama geldiğini bilmeden, anlamadan sadece merak etmiştim. Sonraları darbeyle ilgili ne bulduysam okudum. Lafı şuraya getirmek istiyorum; Ben yapılan bütün darbelerde askeri ikinci derecede sorumlu bulmuşumdur. Türkiye’deki darbelerin birinci derecede sorumlusu, sivillerdir. Sermayesiyle, medyasıyla, aydınıyla, üniversitesiyle vs. Türkiye’de bu kadar darbe yaşandı, bu darbelerin ekonomik ayağıyla ilgili bir yüksek lisans tezi bile yok. Neden?...
Tekrar konumuza dönersek, Hürriyet   gazetesinin manşetini masum bulmak için geçmişi yaşamamış olmak lazım gelir. Türkiye basını ne manşetler gördü. Bu nedenle Hürriyeti’n manşeti çok masum sayılmaz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.