Hava Durumu

Başbakan: Sur’da evim olsun

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2016 07:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 07:07
Sur!.. Kadim bir medeniyetin kalbi. Uluslararası güçlerin, çetrefilli ittifakların, Türkiye’yi bölme girişimlerinin merkezi. İngiltere, ABD, Rusya, Fransa, Paralel, PKK, PYD ve marjinal grupların işbirliğine maruz kalmış bir sembol belde Sur.
1999’da planlanan ama uygulanamayan bir iç savaşın yeniden uygulamaya sokulmak istenmesi son iki yıldır yaşananların temelini oluşturur. Suriye’de başlayan savaşı fırsat bilenler çözüm sürecini akamete uğratıp Türkiye’yi bir iç savaşa sürüklemek için başta Sur olmak üzere Silopi’de, Cizre’de, Yüksekova’da hendekler kazarak, bomba düzenekleri kurarak, militanları yerleştirerek mevzi aldılar. Yöre halkının bir kısmını kalkan olarak kullandılar, diğer büyük kısmını göçe zorladılar. Sonunda kazdıkları hendekler mezarları oldu.
Başbakan Davutoğlu geçtiğimiz cuma günü Sur’a gitti. Davutoğlu için’ Hoş geldin Serok Ahmet, surlar gibi dimdik ayaktayız’ pankartı ve “ Dünya beşten büyük, Sur hendekten büyüktür; ‘ Gel ne olursan ol yine gel, Skos Pikot ile değil, Kut’ül Amare ile gel, “ Kobanileşeceğiz deyip Sur’u yıkanları, Teledolaşacağız deyip sahip çıkanları ne bilir” dövizleri taşındı.
Davutoğlu camiye girişinde Diyarbakırlıların alkışı zılgıt ve ‘Sur seninle gurur duyuyor’ sloganları ile karşılandı.
 Sur’da şahsi bir evinin olmasını arzu ettiğini söyleyen Davutoğlu, “Sare Hanım’a da zikrettim. Sur’da şahsi bir evim olmasını da arzu ettim diyerek samimi arzusunu ifade etti.
 O bölgede yaşanan bütün yıkımları yeniden imar edeceklerini söyleyen Başbakan, her şeyi sizlere danışarak yapacağız dedi ve yöre halkına teminat verdi.   
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.