Hava Durumu

Bir PKK’lıdan derin itiraflar

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2016 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2016 07:42
PKK’nın Marmara sorumlusu Botan Zaxros 15 yıldır örgütte yaşadıklarını Gerçek Hayat dergisine anlatmış. Yeni Şafak gazetesi bu dergiden alıntı yaparak 25.Ocak 2016 nüshasında tam sayfa vermiş. PKK itirafçısı Zaxros’un bu anlattıkları aslında bilinen şeyler olmakla birlikte önemli detaylar da var.
Bu zatın babası PKK Erzurum eyalet bölge sorumlusuymuş. Kendisi ortaokul yıllarında örgüte sempati duymaya başlamış, sokak eylemlerine katılmış. DEHAP İstanbul İl Başkanlığı’na davet edilmiş ve burada eğitim almış. Diyarbakır’da kamp eğitimi aldıktan sonra dağ kadrosuna katılmış ve Lice’de sabotaj ve suikast kamplarında eğitilmiş. 2009’da Bahoz Erdal’dan gelen” İstanbul’u cehenneme çevirin” talimatından sonra sorgulama dönemine girmiş ve örgütten ayrılmış. Verdiği mülakatta şunları söylüyor:
“Abdullah Öcalan örgüt için hiçbir zaman gerçek lider olmadı. O,sadece bir vitrin. Arka planda gerçek aktör her daim Cemil Bayık olmuştur… PYD şayet Öcalan çizgisinde kalabilirse, PKK’dan kalın hatlarla ayrışabilir. İngiliz etkisi egemen olur da Cemil Bayık, inisiyatifi kazanırsa her şey farklı gelişir. İngilizler henüz hamlelerini yapmadı…”
“…İran hendekleri destekliyor. Pejak ve İran anlaştı. Şu an Pejak İran adına oradaki Kürt kitleye karşı baskı aracı olarak kullanılıyor. İlişkinin Türkiye kısmında ise Şemdinli, Yüksekova, Başkale Doğubeyazıt’la birlikte son dönemde Iğdır hattı silah sevkıyatı için kullanılıyor. İran’ın PKK’ya yoğun lojistik desteği hep sürdü...”
“ …  Barzani bir hain. PKK’nın bütün kadroları böyle bakar… Kürtlere özgü bir devlet istediği ve Ortadoğu ölçekli bir Kürt misyonuna karşı çıktığı için PYD orta ve uzun vadede Barzani güçleri ile çatışmanın kaçınılmaz olduğuna inanıyor. Ayrıca Güney Kürdistan’da feodal yapı ve dine karşı dönüştürme faaliyetlerine girmediği, sosyalist değişimi engellediği için Barzani gerici bir figür olarak tasnif edilir…”
PYD yeni bir yapı peşinde… Suriyeli Kürtler daha az politize. Kobani meselesinden dolayı Kandil tamamen yönetime el koymak istedi… Kandil’in iradesi dışında Rusya, ABD ve Batılı ülkelerle çıkara dayalı bu yöntem peşinde…”
“… HDP’nin Kandil için bir değeri yok… İsrail Gezi’ye destek istedi. En büyük silah ajitasyon.. Lice esrar deposu” Yerimiz yetmediği için başlıkları verebildim. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.