Hava Durumu

Bir portre birkaç kitap

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2015 06:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2015 06:55
Son birkaç gündür Caner Taslaman’ın kitaplarını okuyorum. Bu okumalardan çokça yeni şeyler öğrendim. Buradan hareketle bu haftaki yazılarımı bu kitaplardan yapacağım alıntılar oluşturacaktır. Bilmeyenler için önce Caner Taslaman’ı tanıtmakla başlıyorum.
Prof.Dr. Caner Taslaman, Boğaziçi Üniversitesi’nde sosyoloji alanında lisansını aldı. Marmara Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü’nde “Big Bang Teorisi’nin felsefe ve teolojiye ilişkisi” üzerine yazdığı teziyle yüksek lisans çalışmasını; aynı bölümde “Evrim Teorisinin felsefe ve teolojiye ilişkisi” üzerine yazdığı teziyle doktora çalışmasını tamamladı. İkinci doktorasını İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde “Küreselleşme Sürecinde Türkiye’de İslam” isimli teziyle yaptı. Doçentlik tezinin konusu ise “Kuantum Teorisi’nin felsefe ve teolojiye ilişkisi” oldu.
Taslaman Hoca, önce Tokyo Üniversitesi’nde, sonra Oxford Üniversitesi’nde post-doktora çalışmaları yaptı. Ayrıca Harvard ve Cambridge üniversitelerinde misafir akademisyen olarak bulundu. Şu anda Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde profesör öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Modern bilim- felsefe-din sosyolojisi, bilim felsefesi, fizik felsefesi ve biyoloji felsefesi çalışma alanıdır.
Prof. Taslaman, insan zihnini meşgul eden birçok soruya cevap vermektedir. Evren hakkındaki görüşümüz, evrenin bir parçası olan kendimiz hakkındaki görüşümüzü de belirlemektedir. Evreni ezeli bir varlık, evrenin içindeki canlıları ve biz insanları tesadüfen var olmuş olarak gören natüralist- ateist anlayışla; evreni Allah tarafından yaratılmış bir varlık olarak gören tektanrıcı anlayışın yol açacağı hayat görüşleri arasında derin bir uçurum vardır. Bu uçurum yaşama, ölüme, hayatın anlamına, ahlaka ve daha birçok temel hususa bakışta köklü farklar oluşturacak kadar önemli olduğunu ifade ediyor.
Prof.Taslaman, modern bilim, felsefe ve dini ilişkiler üzerine çalışmalarla tanınmaktadır. Bu konuları merak edenler Hoca’nın “Etkileşim ve İstanbul Yayınları tarafından çıkan kitaplarını okumalarını öneririm.
Fizik biliminde” Entropi Yasası” “Termodinamiğin” ikinci yasası, evrenin, soğuk veya sıcak ölümü gibi ilginç ve bir o kadar merak yaratan konuları bu kitaplarda bulacaksınız.
Caner Taslaman- Modern Bilim Felsefe ve Tanrı. İstanbul Yay. 10. Baskı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.