Hava Durumu

CHP toparlanabilir mi?

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2014 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 07:50
CHP’de beklenmedik gelişmeler yaşanıyor. Bir taraftan Murat Karayalçın İstanbul İl Başkanlığı’na getirilirken diğer taraftan Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül, Şişli Belediye Başkanvekilliği’nden ve başkan yardımcılığından istifa ediyor. Karayalçın’ın il başkanlığına gelişi Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun isteği ile olurken Emir Sarıgül’ün istifasında kimlerin rol oynadığı bilinmiyor. Ama görünen o ki, Sarıgül’ün defteri dürülmüş durumda. Baronlar Sarıgül’den ümitlerini kesmiş görünüyor.
Kılıçdaroğlu, partiye hâkim olamayan bir genel başkan görüntüsü veriyor. Bir taraftan ulusalcılar sorun gibi görünürken diğer taraftan paralel yapıyla dirsek temasında olduğu görüntüsü parti içinde ve tabanda pek hoş karşılanmayan bir durum. Paralel yapıyla olan dayanışmayı her ne kadar gizlemeye çalışıyorlarsa da muvaffak olamıyorlar. Artık kendi milletvekilleri bunu açıklıyor. Kılıçdaroğlu ne kadar bunun farkında onu tam olarak kestirmek zor. Ama önümüzdeki seçimlere rahat bir şekilde gidemeyeceği açık. 
Türkiye 2015 seçimlerine kadar yine hızlı bir tempo yaşayacak. 2015 seçimleri AK Parti ve muhalefet partileri arasında değil, AK Parti ile paralel yapı arasında geçecek. Bu arada başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere diğer muhalefet partilerinin duruşu – paralel yapıya koyacakları mesafe- sandığa yansıyacaktır. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, hükümetin paralel yapıya karşı yürüttüğü mücadele her geçen gün toplumun desteğini arkasına aldığı aşikârdır. Durum bu iken anamuhalefet partisinin paralel yapıyla dayanışma içinde olduğunu partinin milletvekili tarafından dillendirilmesi partinin yararına olmayacaktır.
Türkiye’nin çevresinde bu kadar sorun yaşanırken bu konulara sadece iktidarı eleştirmek için bol bol konuşan ana muhalefet ve muhalefet partileri nedense konulara kafa yorup yol gösterici bir tutum içinde olamıyor. Siyaset kurumu iktidarı ile muhalefeti ile bir bütündür. Muhalefet tenkit ve eleştirilerini yapacak bu onun aynı zamanda görevi de. Ancak, ülkeyi ilgilendiren politikalarda muhalefet iktidar aynı çizgide yürümek zorundadır. Bunun örneklerini dış ülkelerde çok sık görürüz. Haklı haksız sadece eleştiri ve tenkit hem ülkeye zarar verir hem onu yapana. Türkiye bu badireleri geride bırakacaktır. Türkiye geldiği nokta itibariyle gücünü ispat etmiş, geleceğini de güvenle inşa etmektedir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.     
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.