Hava Durumu

Çirkin olay-faydasız yazı

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2016 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 07:17
Aşağıların aşağısı bir olay yaşanmış. Çocuk istismarı… Bir psikoloğun dikkatiyle  bu süfli olay yargıya intikal etmiş, süfliyatın sanığı öğretmen tutuklanmıştır. Ensar Vakfı’nın Karaman Şubesi’nde yaşanan bu çirkin olay bazı gazete ve televizyonlarda  Vakfı linç hareketine dönüştürülmektedir. 
Takip edebildiğim kadarıyla bu çirkin olay üzerinden- üstelik yargıya intikal etmiş olmasına rağmen - bazı çevreler Ensar Vakfı’nı hedef almış durumda. Ensar Vakfı birçok şubesi, yurtları olan ve bilinen 37 yıllık geçmişe sahip bir vakıf. Asıl mesele vakfın adında yatıyor. Adı Ensar ya! Hele bu vakfı Emine Erdoğan ziyaret etmişse ve de bu vakıf Paralel yapıya karşıysa…
Hilal Kaplan 23 Mart’ta konuyu köşesine taşımış. Şunları yazıyor:  “… 2013’te Vakfın Karaman Şubesi’ndeki yurtta kalan ortaöğretim çocuklarına 5 ay süreyle görev yapan bir etüt öğretmeni var, bu adam ilköğretimde öğretmenlik yapıyor, yani devlet memuru… Kendini gayet muteber ve saygın bir şekilde tanıtmış… Aradan birkaç yıl geçiyor. Çocuklardan biri bir vesileyle psikoloğa gidiyor. Psikolog Allah’tan akıllı biriymiş, biraz deşince altından çocuğun tacize uğradığı gerçeğini çıkarıyor. Hemen savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Bu arada araştırıldıkça 9 çocuğun daha cinsel tacize maruz kaldığı ortaya çıkıyor.”
Hilal Kaplan bu satırları, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Yasemin Darbaz Karaca’nın sosyal medyadan yaptığı açıklamalarından almış. Yazı uzun, ben kısaltarak aktardım. Bir bilgi de Meclis’ten. TBMM, çocuklara cinsel tacizi araştırmak üzere bir komisyon kurulmasını oybirliğiyle kabul etti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.