Hava Durumu

Çoğunluğun kararında isabet olur

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2015 06:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 06:54
CHP’nin 45 ilde yaptığı önseçim parti teşkilatlarını hareketlendirdi. Önseçimde katılımın düşük olması ayrı bir bahis ama önseçim sonuçları ortak aklın bir tezahürü olmuştur. Önseçimin sonucunda parlamentoda nasıl bir CHP grubu oluşur şimdilik bilemeyiz ancak uzun yıllar parlamentoda bulunmuş, partide üst görevler üstlenmiş birçok tanıdık isim önseçimden çıkamadı. Ben bu satırları yazarken Antalya’da önseçime giren Deniz Baykal’ın bile ilk sırada yer alamadığı haberleri dolaşıyordu. Denizli’de Adnan Keskin listeye giremedi. Diğer illerdeki durumu daha sonra göreceğiz.
Siyasi partilerin önseçimle aday belirlemiş olmasının doğruları yanlışlarından fazla olduğunu bu önseçim göstermiş oldu. Cumhuriyet Halk Partisi için şimdilik doğru görünen bu yöntemin ileride nasıl işleyeceğini merak ediyorum. 
Sebebi şu: Sosyal demokrat lafını ağzına almayı sevmeyen Kılıçdaroğlu, önseçimle gruba dahil olacak sosyal demokratları ne kadar sindirebilecek? Ya da Kılıçdaroğlu sindirse bile parti grubu nasıl karşılar. Şimdilik bu sorulara cevap vermek kolay değil, doğru değil, onu zaman gösterecek.
Bursa’da öne çıkan isimleri değerlendirmek benim haddime değil. Ben sadece bu arkadaşları tebrik ediyorum, kendilerine başarılar diliyorum. Çoğunluğun verdiği kararda isabet olduğuna inanan bir insanım. Çünkü çoğunluğun aldanması zordur, aldatılması zordur. Bursa için iyi olmuştur, hayırlı olsun.
Haziran seçimlerine doğru giderken bu seçimin en dramatik aktörü CHP görünüyor. Diğer bir ifadeyle oylarını artırma umudu en zayıf olan taraf CHP’dir. İşin esası şu ki; ne CHP ne de diğer muhalefet partilerinin ortaya koydukları bir proje yok. Onlar için geriye kalan umut AK Parti’nin uğrayacağı oy kaybıdır, ama böyle bir şeyin olmayacağını da görüyorlar.
Gerek CHP gerek MHP bütün hesaplarını AK Parti’nin kayıplarına bağlamış durumda. Ama bu kilitlenme temelde kendi kayıplarını ifade ediyor. 
İşte Türkiye’de var olan problem iktidar problemi değil, muhalefet problemidir. Rakiplerinin başarısızlığına endekslenmiş bir başarı hikayesi hezimettir. Muhalefet bu hezimeti bilmem kaç seçim yaşadı ama hâlâ aynı yerde duruyor. Gel de anla.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.