Hava Durumu

Doların yükselişi kimleri sevindiriyor?

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2015 07:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2015 07:09
Dolar yükselişe geçti ya! Birileri siyaseten seviniyor ve doların daha da yükselmesini arzuluyorlar. Bu yükselişten para kazananları anlamak mümkün ama buradan siyasi kazanç elde etmek isteyenleri anlayanlarınız varsa bize de söylesinler, biz’de konuya yabancı kalmayalım.
Bir kere dolar yalnız Türk Lirası karşısında değer kazanmış değil. Dolar neredeyse bütün paraların karşısında değer kazanmış durumda. 2008 küresel ekonomik krizde ABD dört trilyon doları basıp dünya ekonomisine sürdü. Şimdi o parayı topluyor. İşin esası bu olmakla birlikte kimi lobilerin de  bu yükselişte gayretleri olabilir. O ayrı bir tartışma konusu.
7 Haziran seçimlerine doğru ekonomi üzerinden iktidarı vurmak isteyenler dolarla bu hedeflerine ulaşamazlar. Sebebini yukarıda izah etmeye çalıştık. 
Ama muhalif çevreler bununla yetinmeyecekler. Cumhurbaşkanı, Merkez Bankası Başkanı arasındaki faiz anlaşmazlığını fazlasıyla abartarak bir hükümet sorununa vardırmak isteyeceklerdir ve bu durum siyaseten gayet anlaşılabilirdir. Ancak, hiddet öyle yüksek ki muhalif çevreleri kesmez. Bu çevreler, ”iktidar düşsün de neye mal olursa olsun” diyecek kadar akıl dışı düşünce ve davranış içindeler.
Yeryüzünde daima negatif söylem ve eylemle başarıya ulaşmış hiçbir siyasi aktör, grup, parti varit değildir. Meseleleri abartarak, çarpıtarak, yanlış söyleyerek çok kısa, geçici bir sonuca ulaşmak mümkün olabilir. Ama hepsi o. Bunun sonrası hep aleyhte olur. Bu  durum uzun yıllar sürer kendinizi toparlayamazsınız. Siyasi tarihler bu misallerle doludur. Ara sıra bu tarihe bakılmalı.

Hakan Fidan gerçeği

Hakan Fidan, Tika’nın başında bulunmuş oradan MİT Müsteşarlığı’na getirilmiştir. 42 yaşında MİT müsteşarı olan Fidan, En genç MİT Müsteşarı ünvanına da sahiptir. Hakan Fidan tam bir görev adamıdır. 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olmak üzere görevinden ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı görevde kalmasının daha doğru olacağını kendisine ifade etti. Hakan yine de görevinden istifa ederek aday adayı oldu. Dün itibarıyle adaylıktan çekilerek yeniden eski görevine geldi. Şimdi siyaset Fidan üzerinden ısıtılıyor. Hayırlı olsun.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.