Hava Durumu

Ekose Etekli Levrek

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2015 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2015 08:48
19. Dönem Bursa Milletvekili Fethi Akkoç, yazdığı kitabın adını“ Ekose Etekli Levrek” koymuş. Bu hikayesi de ilginçtir kitabı okuyunca göreceksiniz.
Fethi Akkoç, uzun yıllar gazetecilik, parlamento muhabirliği yapmış, bir dönem parlamentoda milletvekili olarak bulunmuştur. Gerek gazetecilik yıllarında, gerek milletvekilliğinde birçok olaya birebir şahit olmuştur. Akkoç kitabında yaşadığı, yakınen tanık olduğu kimi olayları konu almış. 
Fethi Bey, nezaket gösterip adıma imzaladığı kitabı bana tevdi ettiği gün üç saat içinde okudum. Kitap çok akıcı ve anlaşılır bir üslupla kaleme alınmış. Bir çırpıda okunmasına karşılık ihtiva ettiği bilgiler çok önemli ve kıymetli. Siyasi tarihe meraklı olan herkese bu kitabı okumalarını tavsiye ediyorum. Kitap Milenyum Yayıncılık tarafından basıldı.
Yazar kitabında ana tema olarak 1973 seçim sonuçları arasındaki bağlantıyı işlemiş. Ama kitabın tamamının okuduğunuzda bunun çok ötesinde bilgiye ulaşacaksınız. Devletler arasındaki ilişkiler, iç siyasetin ayak oyunları, Türkiye’de bürokrasinin gerçeği vb…
Yıl 1970. Süleyman Demirel’in partisi iktidarda, Demirel Başbakan. Görünürde siyasi bir çalkantı olmadığı gibi ortalık gayet sakin görünüyor. Ankara başta olmak üzere, üniversitelerin bulunduğu büyük şehirlerde masum öğrenci talepleri olarak başlayan gösteriler var. Daha sonra bu gösteriler anarşiye dönüşecektir.
Akkoç, Yeni İstanbul gazetesinin Ankara temsilcisidir. Bir gün İstanbul’da bulunan gazetenin genel müdürlüğü’nden Genel Yayın Müdürü telefonla ,” Nihat Erim başbakan olacakmış. Nihat bey ile telefonla konuşup sorabilir misin?” talebi gelir. Akkoç şaşırmıştır ama daha sonra gelen telefonda talepteki ısrarı görünce Nihat Erim’le görüşür. Ortada siyasi bir çalkantı yokken bu da nerden çıktı diye de hayret eder.
Yazar, ev komşusu bir Yarbay’dan Hava Kuvvetleri’nin toplantı salonunda, Ankara’daki askeri birliklerde bölük komutanlığına vekalet eden kıdemli üsteğmenlere varıncaya kadar bütün birliklerin temsil edileceği 3000 kişilik bir toplantının yapılacağını öğrenir. Bu toplantı 12 Mart’ın ayak sesleriydi.
Niye Nihat Erim? 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.