Hava Durumu

Gün, birlik beraberlik günüdür

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2015 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2015 07:34
10 Ekim ‘Kara Cumartesi’ olarak tarihe geçecektir. Ankara’da Tren Garı önünde gerçekleştirilen ve 95 vatandaşımızın ölümüne yüzlercesinin yaralanmasına sebep olan bu terör saldırısı ülkeyi yasa boğdu. İki canlı bombanın faili olduğu bu saldırı tarihimizde en vahşi terör saldırısıydı.
Türkiye’yi ekonomik açıdan Yunanistan’a benzetmek, siyasi yönden Suriye’ye Irak’a çevirmek… Ekonomiye yönelik saldırılar akim kalınca, sokağı karıştırmak, meydanları kana bulamak, insanları evlere hapsetmek hedefine yöneldiler.
Acımız büyük… Duygularımızı frenlemeye, aklımızı işletmeye, tecrübelerimizi hatırlamaya, sabırlı olmaya ve sabırla düşünmeye ihtiyacımız var. Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu hiç unutmadan. Bir Çin atasözü şöyle der: Fakirsen zenginle uğraşma kaybedersin. Zenginsen devletle uğraşma kaybedersin. Anlayacağımız, hiçbir güç, devlet gücünü aşamaz. 
Türkiye’yi Irak’a, Suriye’ye benzetmek isteyenlerin, çalışmalarını eylemlerini Ankara’ya taşıdıklarına tanık olduk. Güvenlik güçleri tarafından engellenen buna benzer saldırı girişimlerinin sayısını bilmiyoruz bile. Bunca acıya rağmen şaşırtıcı ve üzücü olan diğer bir husus, hala şeytanın dilinin kullanılmasıdır. Şeytanın dili çatallıdır. Bu dili kullanmayı seçenler, nasıl bir ruh haline sahipler?
Hedefte Türkiye’nin birliği ve huzuru var. Ankara’nın barış mitingi için toplanan kalabalığa yapılan bu saldırı Türkiye’nin huzuruna yapılmıştır. Daha önce de karşılaştığımız ölüm provokasyonları oldu. “ Ölüm”ü provokasyon amacıyla kullananların nerede ne zaman eylem koyacakları kestirilemiyor…
Bu provokasyonların taşıdığı amacı, nereden gelebileceğini tahmin ediyoruz. Bu provokasyonların Türkiye’yi içinden sarsmak için yapıldığını biliyoruz. Bu provokasyonların Türkiye’de bir istikrarsızlık ve endişe yaratmak, toplumda güveni sarsmak için yapıldığını biliyoruz. Bu provokasyonların dış mihrakların projesi olduğunu biliyoruz.
Bu coğrafyada var olabilmek güçlü olmayı gerektirir. Bu coğrafyadaki güçlü bir Türkiye, emperyal güçlerin işine gelmez. Türkiye ne zaman güçlenmeye başlasa provokasyonlar devreye sokulur. Kırk yıldır PKK terörünü destekleyen ve besleyenler bu emperyal güçlerdir.
Gün, birlik beraberlik günüdür. Bugün değilse ne zaman?  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.