Hava Durumu

Haziran 2015 seçimlerine doğru

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2015 06:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2015 06:52
Her seçim geriye bir iz bırakır, kimileri için olumlu kimileri için olumsuz. Seçim denince haklı olarak siyasi partilerin yarışını anlarız genelde. Kim kazandı kim kaybetti? Ama önemli olan kazanan kaybeden siyasi partilerden ziyade geniş halk kitlelerinin kazanıp kaybetmesidir. Seçimler her ne kadar birinci derecede siyaseti ilgilendiriyor gibi değerlendirilse de seçimler birinci derecede ülkenin, halkın geleceğini ilgilendirir. Zaten bizim siyasi kültürümüzde siyasi partiler ne hikmetse hiç kaybetmezler, çünkü oyları gerileyen siyasi partiler hiçbir zaman kendilerini sorgulamazlar, onlara göre gerileyişin üç nedeni vardır hep. Ya seçimlere hile karıştırılmıştır, ya haksız rekabet sonucu haksızlığa uğramışlardır, ya da ki genelde budur halk anlamıyordur.  
Türkiye Haziran 2015 seçimlerine hazırlanıyor. Seçim sonucu iktidarı değiştirmeyecek görünüyor. Kimi kesimler sandığı çok ciddiye almak istemiyor olsalar da seçimler demokrasinin rutinleridir. Bu kesimler zaman zaman bunu dillendirseler de daha ileriye gidemiyorlar. Aslında deniyorlar ama olmuyor.Anti-Erdoğanist basitlemelere dayalı ucuz saldırganlık siyasetini öne çıkarıyorlar hatta işe yaramadığı halde saldırganlık siyasetinde ısrar ediyorlar.Bu nedenle  AK Parti dışında hiçbir partinin İktidar olma şansı görünmüyor.Muhalefet partileri en azından 7 Haziran seçimlerinde böyle bir fırsatı bulamayacaklar. Geriye geniş bir koalisyon yaratarak İktidarı devirmek kalıyor.  Bir yerlerde bütün hesaplar bunun üzerine yapılıyor. Daha evvel denenmişti ve bu hesaplar tutmamıştı.
AK Parti hem iktidar hem muhalefet olmak zorunda bırakılıyor. Bu durum AK Parti’nin işini zorlaştırırken muhalefet partilerini için için eritiyor. Başta ana muhalefet olmak üzere muhalefet partileri mütemadiyen olumsuzluk üzerine propaganda yaparak siyasetin yapılamayacağını artık öğrenmiş olmalıdırlar. Geride bütün seçimlerde negatif propaganda yapmanın sonucunu aldılar ve buna rağmen neden ısrar ederler anlamak mümkün değil. Devamlı negatif söylemle iktidar olmuş bir parti örneği dünyada yoktur oysa.
7 Haziran seçimleri çok farklı ideolojilerin yan yana durduğu bir tabloyu gösterebilir bize. Aslında bu o kadar kötü bir şey de değil. Bir vesileyle farklı ideolojinin taraftarları kendi zıtlarını gördüğü diğerleriyle iletişim kurmuş olurlar. Bu da bir kazanç sayılabilir.                  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.