Hava Durumu

İl Başkanı Torun’dan kimler ne istiyor?

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2015 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 08:33
Son günlerde ulusal basında Cemalletin Torun ve kimi yöneticileri hakkında “paralelci” oldukları iddiası yer almış. 
Ben okumadım ama birçok kişiden duydum yazılanları. Ben Cemalettin Torun’u en az yirmi beş yıldır tanırım. Fazilet Partisi’nde beraber siyaset yaptık. Benim en yakın çalışma arkadaşımdı. O günden bu yana ilişkilerimizi hiç koparmadık, arkadaşlığımız devam etti.
Cemalettin Torun “paralel” yapı içinde hiçbir zaman olmamıştır ve de olamaz. Olsa olsa, cemaate yakın insanlarla medeni ilişkileri olur. Böylesi ilişkiler birçoğumuz için geçerlidir. Her şeyden önce cemaatle paralel yapıyı birmiş gibi değerlendirmek yanlış. Bu ayırımı yapmamak, yapamamak ciddi bir haksızlıktır.
Cemalettin Torun’u paralelci göstermek isteyenler kimlerdir bilemem, kafa da yormam. Ama belli ki birileri servis yapıyor. Niçin yapıyor sorusu da siyasetin tabiatında gizlidir. Anglosakson ülkelerinde siyaset yapsak bunları konuşup yazmayız.
Bir Bektaşi fıkrasında buna yakın bir izah var. Bir Bektaşi her ne olursa (Allah’tan) dermiş. Bir gün bir külhanbeyi, bu Bektaşi’nin ensesine sultani bir sille aşk etmiş. Bektaşi arkasına dönünce, külhanbeyi: Baba efendi, ne bakıyorsun, Allah’tan demiş. Bektaşi hiç düşünmeden cevap vermiş; Amenna, be imanım, ben de Allah’tan olduğunu biliyorum ama, hangi pezevengin eliyle yaptırdı diye merak ettim de ona bakıyorum.
Bizim siyasetin tabiatında var belden aşağı vurmak. Çoğu kere kimin vurduğu merak edilir çünkü bilinmez.
Bahçeli Bilal’ istedi 
Türkeş’ten oldu
Ben sosyal medyayı hiç merak etmem hiç kullanmam, çünkü çok kirli bulurum. Sorumluluk sıfır bile değil, fersah fersah aşağılarda. Tuğrul Türkeş, bakanlığı kabul edince MHP tabanı sosyal medyada konuyu taşımış. Vatan hainliğinden satılmışlığa kadar ne varsa Tuğrul Türkeş’e yaftalanmış.
MHP’li bir arkadaşım yine MHP’li ortak bir dostumuzun Twitter’ında paylaştığı sözlerini söyledi. O dostumuz şöyle diyor: “ Bahçeli, Bilal’i isterken Türkeş’ten oldu.” Bahçeli Erdoğan’a seslenerek:” Ver Bilali, al iktidarı” demişti. Herhalde siyasetin en yakışıksız, en seviyesiz sözü olarak Türk siyaset tarihine geçecektir bu ifade.
Bahçeli, seçim sonrası sürecini hiç yönetemedi. Mr. No lakabı bu sürecin hediyesi olarak kendisine verilmiş oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.