Hava Durumu

J.R. Brınkley ve keçi mucizesi

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2016 07:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 07:03
John Romulus Brinkley-1885-1942- Kuzey Carolina kırsalında bir rahip ile baldızının gayrimeşru çocuğu olarak dünyaya geldi. Brinkley’in babası aynı zamanda bir şifacıydı ve oğlu da onun ayak izlerini takip ederek panayır ve pazarlarda genç bir şarlatan olarak hizmet vermeye başladı.
1908 yılında Şikago’ya yerleşen Brinkley, bu arada Bennet Eklektik Tıp Koleji’ne giderek burs aldı. Adı gayet havalı olan kursun kendisi pek öyle değildi ve aktarlıktan biraz halliceydi. 1911’de diplomasını alan Brinkley, Kansas’ta bir düzine üniversite derecesi vermesiyle meşhur Eklektik Tıp Üniversitesi’ne bir miktar para bayılarak diplomasını üniversite diplomasına çevirtip, Arkansas ve Kansas’ta doktor olarak çalışmaya ruhsat aldı.
Brinkley mesleğini Milferd, Kansas’ta beş yıl boyunca ancak kıt kanaat geçinecek kadar icra etti ama, 1917 sonlarında hayatının akışını değiştiren bir şey oldu: 46 yaşındaki Bill Sittsworth adlı hasta  Brinkley’e şikayetlerini anlatırken o da pencereden dışarıya bakıyor, çayırlara yayılmış keçilerin çiftleşmesini izliyordu. Sıkıntısı iktidarsızlık olan Sittsworth beş dakika önce gelse Brinkley’in hiçbir çözüm önerisi olmayacaktı ama keçiler sağ olsun, artık fikri vardı!
Brinkley, Sittsworth’a bir çift keçi testisi nakletti. Ameliyat ilk etapta işe yaramış görünüyordu. Kafası ticarete basan Brinkley hastasını bu haberi mümkün olduğunca yaymaya teşvik etti. Üstüne bir de Sittsworth, bir seneden daha kısa bir sürede baba olunca Brinkley’in değeri ağırlığınca altınla ölçülmeye başladı.
Şarlatan doktor vakit kaybetmeden 16 odalı özel lüks kliniğini, Brinkley Sağlık Ensitütüsü’nü açtı. Menüde sadece bir seçenek vardı. Keçi testisi nakli. Klinik büyük başarı kaydetti ve tezgahına 1020 gibi sözde iktidar arttırıcı yardımcı ürünler de kondu.
…1941’de Brinkley, eşi ve yarım düzine kadar çalışanı posta sahtekarlığından suçlu bulundu, ancak işlediği tıbbi sahtekarlıklardan hiç hapis yatmadı. 1942 Mayıs ayında keçi cennetine boyladı.
Roelf Bott-Yalancılar ve Sahtekarlar  Ansiklopedisi. Domingo yay.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.