Hava Durumu

Kendine ihanet eden insan

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2015 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2015 08:34
Dünyada toprağa atılmış 110 milyon kara mayını olduğu, bu mayınların satışından da yaklaşık 800 milyon dolar gelir sağlandığı tahmin ediliyor. Tanesinin maliyeti yaklaşık 7-8 dolar olan bu mayının temizlenmesi için 800 dolar gerekiyor. Üretmek kârlı ama temizlemek çok daha kârlı… Bu rakamlar yirmi yıl evveline ait.
Max Horkheimer ve Theodore W. Ado’no, İkinci Dünya Savaşı’nın hemen sonrasında kaleme aldıkları Aklın Diyalektiği adlı eserde: Burada, Birleşik Devletler’de insanla onun ekonomik kaderi arasında bir ayırım yok. Her insanın değeri sahip olduğu malvarlığı, ekonomik gücü ve perspektifinden ibaret. İnsan bilincinde ekonomik maske, bireyin karakteriyle tamı tamına denk düşüyor. İnsanı değeri kazandığı kadar, değeri kadar kazanıyor” demişlerdi.
Şimdilerde durum değişmiş görünüyor. İnsanın değeri sadece sahip olduğu mal yığını, eşya ve parayla ölçülmüyor. Her organın kaç dolar ettiğiyle de ölçülüyor…
 Suyu kirleterek, meyvelerin, sebzelerin genetiğini değiştirerek para kazanıyorlar. Su içilmez hale gelince ( zira yeraltı suları habire kirletiliyor) ‘temiz su ticareti’ başlıyor. Uzun vadeli hesap çok daha       korkunç…
Yaşadığımız bu dünyada; artık alınıp satılmayan hiçbir şey yok. Para, silah, uyuşturucu, çocuk, kadın, su, hava, insan organları, hayatlar, inançlar, sanat eserleri… Jean de Maillard’ın yazdığına göre, 1990’lı yıllarda dünyadaki afyon üretimi üç kattan fazla, kokain üretimi de iki kattan fazla artış gösterdi ve yıllık uyuşturucu ticaret tutarı 400 milyar doları aşıyordu. Şimdilerde sentetik uyuşturucuyu da eklersek bu rakam çok daha fazla olmuştur.
1995 yılında finansal suç kategorisine giren miktar 1 trilyon 500 milyar dolardır. Fakat uyuşturucu ticareti sadece yasadışı unsurların( mafya) marifeti değil, yasadışı unsurların iş yapabilmesi için,’yasa içi unsurların’ dahli gerekiyor. Dolayısıyla mafyanın da iki türü var ama’ yasal olanı’ nedense sorgulanmıyor. Yasal olmayan yasal olanı meşrulaştırmaya yarıyor…
Nitekim 400 milyar dolarlık uyuşturucu trafiği (bu rakamlar eskidir) gelirinin 180 milyar dolarlık kısmı suç örgütleriyle ortak iş yapan yasal unsurlara, 120 milyar dolarlık kısmının doğrudan mafyaya gittiği tahmin ediliyor. (Jean d.Maillard)

Çarpıcı Usame bin Ladin iddiası

Terör örgütü El Kaide lideri Usame bin Ladin’in gizlendiği yer bilgisini Alman istihbarat kuruluşu BND’nin ABD’ye verdiği ileri sürüldü. Alman “Bild am Sonntag” gazetesinin Amerikan kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, Alman gizli servisinin 11 Eylül saldırılarının sorumlusu El Kaide lideri hakkında ABD’ye verdiği bilgiler, Bin Ladin’in gizlendiği yerin bulunarak öldürülmesinde belirleyici oldu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.