Hava Durumu

Koalisyon kurma çalışmaları

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2015 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2015 08:30
Son söyleyeceğim lafı başta söyleyeyim. Koalisyon kurulmaz ve seçimler yinelenir. Peki, neden koalisyon kurulamıyor? Bunun cevabı 7 Haziran seçimlerinin öncesinde yatar. Dikkat edin 7 Haziran seçimlerinin propaganda dili çok ağır bir dildi. Çünkü 7 Haziran seçimlerinde iktidar olma arzusu, gayreti sadece AK Parti’de vardı. Diğer siyasi partiler özellikle CHP, MHP ve HDP’nin ortak gayeleri AK Parti’yi iktidar koltuğundan indirmekti, sonrası önemli değildi. 
Ve de öyle oldu. AK Parti seçimlerden en yüksek oyu almış ama iktidarını kaybetmişti.
Muhalefet partileri, seçim sonrasının ilk birkaç gününde galip edası ve endamıyla ortalıkta dolaştı ama gerçeklerle yüzleşince moraller bozuldu. Muhalefet partileri içeriden ve yurtdışından gerek basın gerekse diğer alanlarda ciddi destekler aldılar.
 Herkes içeriden dışarıdan AK Parti’ye yüklendi. Selehattin Demirtaş, neredeyse dünyanın en sempatik siyasetçisi ilan edildi.
Kılıçdaroğlu, Bahçeli, diğer siyasi parti genel başkanları seçim sonrasının hesaplarını yapmadılar. Önemli olan AK Parti’nin iktidardan indirilmesiydi ve 8 Haziran’da dedikleri olmuştu. Lakin şimdi gelinen noktada AK Parti’nin iktidardan düşürülmesinin çok bir şeyleri değiştirmediğini fark ettiler. İşin doğrusu şuydu: Propaganda döneminde üzerine gidilmesi gereken, kötü olan sadece bir kişi vardı; O da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Öyle can havliyle muhalefette bulundular ki, arka planda birileri, kimi mihraklar zorluyordu sanki. Belki zorluyordu da, daha doğrusu da zorluyordu.
Şimdi koalisyon kurulamıyor diye yine var güçleriyle AK Parti’ye saldıracaklar. Bir taraftan AK Parti’yi suçlarken diğer taraftan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı unutmayacaklardır. Kendilerine destek veren unsurlar daha çok Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırmalarını istiyor kendilerinden. 
Sonuç itibariyle CHP yöneticileri AK Parti’yle koalisyon kurmaktan yanalar. Kırmızı plakaların hayallerini kuranlar tek tek biliniyor. Ama CHP tabanı böyle bir koalisyondan yana değil. MHP’de durum tam tersiyle CHP’nin durumuna benziyor. MHP’de parti tabanı AK Parti ile yapılacak bir koalisyonu arzu ederken parti yönetimi böyle bir koalisyona karşı. 
Velhasıl sadece AK Parti gayet açık bir şekilde bu süreci yürütüyor. Diğerleri için bunu söyleyemeyiz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.