Hava Durumu

Konsoloslar ve bazı vekiller…

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2016 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 08:13
Duyan gelmiş! İngiltere, Fransa, Hollanda başkonsolosları AB’li parlamenterler ve tabii CHP ve HDP milletvekilleri… Ne oluyor?.. Casusluk davasıyla suçlanan elemanı kurtarmaya geliyorlar. Batı’nın ikiyüzlülüğünü görüyor musunuz? Bu olay onların ülkesinde casusluktur ama bizde olursa gazetecilik olur. Nasıl oluyor bakalım…
Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın(NSA) eski ajanı Snowden’in, İngiliz Guardian gazetesiyle işbirliği yaparak son yılların en büyük istihbarat skandallarının birinin belgeleri sızdırıldığında, İngiltere hükümeti Guardian’a belgeleri yayınlama aksi takdirde gazeteye karşı casusluk davası açılması, hatta gazetenin kapatılması ihtimali doğar dediğinde, söz konusu CD ve harddiskleri bizzat gazete imha etmişti.
Biz şimdi sormayalım mı? İngiltere’de casusluk olan şey, bizde niye gazetecilik oluyor? Batı’da buna benzer daha nice uygulamalar var.
MİT TIR’larının durdurulması paralel yapının tezgâhıydı. Bu tezgâhın altında Türkiye Devleti ve hükümetini “IŞİD’e yardım ediyor” suçlamasıyla dünya kamuoyu nezdinde mahkum etmekti. Böyle bir mahkûmiyetin Türkiye’ye maliyetini düşünmek dahi istemem.
Türkiye’de yazılanlara, konuşulanlara, olaylara bakınca Attila İlhan aklıma geliyor. Attila İlhan şöyle diyordu: “Türkiye’de bir hain kontenjanı var, bu nüfusun % 10’dur… Türk aydını dediğimiz kişi, Batı’nın manevi ajanıdır… Şimdi aydınlar haysiyetten önce banka hesabına dikkat ediyor…”
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.