Hava Durumu

Kumpaslar ortaya çıktı

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2016 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 07:05
Yargıtay yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu. Yargıtay usul ve esasa göre 52 bozma nedeni tespit etmiştir. Nedenlerden birincisi ve önemlisi emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Yüce Divan’da yargılanması gerektiği.(Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül buna işaret etmişti. Başbakan Erdoğan, Başbuğ’un tutuklu yargılanmasını doğru bulmamıştı.)
İkinci husus Ergenekon’la ilgili. Yargıtay, ortada somut delil olmadığını belirtiyor bu önemli bir tespit.Ceza hukuku yönünden bakınca yıllar sonra böyle bir sonuca ulaşmak vahim.Geç de olsa adalet tecelli etmiştir. Bir gerçeği de atlamamak lazım. 2002 sonrasında askerin içinde bir kıpırdanma olmuştur. Olmadığına asla inanmadım. Bir de yargılananların tamamının suçlu olduğuna inanmadım.
Bu süreçte,tamamen bir hukuk keşmekeşi yaratıldı.Akıl almaz olaylar yaşandı. Cemaat/hizmet/paralel yapı, gücünü genişletmek, kurumların tepelerine yerleşmek için kendine alan açmaya başladı. Orduda, yargıda, poliste, bürokrasinin diğer alanlarında, medyada, eğitimde, basında yeterince güçlenmiş ve bu durum gizlenebilmişti. Kurulan kumpaslar, gizli dinlemeler, kasetli şantajlar… Her yere nüfuz etmiş, her şeye hakim olmuş bu hareketi şimdi daha iyi anlı-
yoruz. Türkiye şimdi bu hareketi daha aydınlık, berrak bir kafayla değerlendirmelidir.
Bunlar bugünün işi değil. 1991 sonrasının hamlesi bu. ABD, Gülen’i 28 Şubat sürecini bahane ederek Pensilvanya’ya yerleştirirken, Öcalan’ı da paketleyip Türkiye’ye teslim ediyordu. Her iki olayın iç yüzünü ancak yıllar sonra anlayabildik. Gerçi hala anlamayanlar var ya! 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.