Hava Durumu

Marifet iltifata tabidir

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2016 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2016 07:12
Cuma akşamı Demokrasi ve Uzlaşma Grubu olarak Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın davetiyle ilçeye gittik. Önce Gıyasettin Bingöl’ün ilçeye kazandırdığı Sınav Koleji’nde ikramları aldık. Yüksel Baysal’la birkaç ay önce inşaat halindeyken gördüğümüz okul binası bitmiş eğitim veriliyor. Çevre düzenlemesiyle birlikte güzel bir okul olmuş.
Okuldan sohbetin yapılacağı yemek salonuna geçtik. Yemek faslından sonra sohbete geçildi. İlk sözü Başkan Kurtulan aldı ve ilçe hakkında bilgi verdi. Başkan, özetle: Mustafakemalpaşa ilçesinde huzurun hakim olduğunu, nüfusun artmadığını, çevre ve tarım arazilerinin korunduğunu, ilçede var olan altyapı sorununun peyderpey çözüldüğünü, ilçenin geleceğinde hayvancılık, turizm ve tarımın önemli olduğunu Belediye Başkanı olarak bunları önemsediğini ifade etti.
Gıyasettin Bingöl, Sınav Koleji’nin ilçeye yapacağı katkıları anlatırken:” On yıl sonra bu ilçede İngilizce konuşan yüzlerce genç insan olacak” dedi. Bingöl’ün söylediği çok önemliydi. İlçenin geleceğini tarım, tarım mamulleri ihracatında ve turizmde gören Başkan’a bu anlamda en büyük destek Sınav Koleji’nden yetişen yeni nesil olacaktı.
Eğitim kalkınmanın, geleceğe umutla bakmanın, dünya ile yarışmanın temelini teşkil eder. Sadi Kurtulan öğretmenlikten geliyor ve eğitimin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Gıyasettin Bingöl de bir eğitimci olarak Bursa için kıymetlidir, Bursa’nın eğitimine değerli katkıları, yatırımları olmuştur, olmaya da devam edecektir.
Bizde bir söz vardır:” Marifet iltifata tabidir” denir. Toplum olarak eleştiri hakkımızı sonuna kadar kullanırız da, takdir ve iltifatta cimriyiz. Siyasiler marifetlerinin iltifatını seçim sandığından alırlar diyelim. Ya siyasetin dışındaki marifet ehli iltifat beklemezler mi? Tabii ki beklerler. İyi bir söz, bir plaket, haklarında yazılmış mültefet bir yazıya onların da hakları var. Her meslekte, her branşta, her sektörde iltifatı hak edenler çoktur.
Benim inancıma göre Bursa’nın Bingöl kardeşlere takdir borcu var. Şu nedenle var. Gıyasettin Bingöl, Sınav kolejleriyle eğitim alanında Bursa’ya önemli yatırım yaptı katkı sağladı. Kardeşi Kutbettin Bingöl, kültür alanında Türkiye’nin en büyük kitap,kırtasiye satış mağazalarıyla Bursalılara hizmet veriyor. Bursa’da kitap okuma oranında bir artış olmuşsa BKM bunun öncüsüdür.       ­­­­
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.