Hava Durumu

MHP’de kurultay düğümü

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2016 06:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 06:45
MHP’de yapılması beklenen kurultay Genel Merkez ve muhalif kanatta gerginliğe yol açıyor. Yapılması beklenen bu olağanüstü kurultay tüzük değişikliği için toplanıyor. Kurultay toplanabilirse tüzük görüşmeleri yapılırken bir önerge ile seçim istenecek, önergenin kabulü halinde birkaç gün içinde seçim yapılacak.
MHP tabanı bu gelişmelerden nasıl etkileniyor, nasıl etkilenecek tam olarak bilmiyoruz. Muhalif kanat Genel Başkan Bahçeli’nin genel başkanlıktan uzaklaştırılmasını, partinin iktidar yolunu açacağını iddia ediyor. Gerçekten öyle mi? .. Tabii ki değil. Genel başkanlar siyasi partiler için çok önemli olmakla birlikte, genel başkanın tek başına bir partiyi iktidara götürdüğü nadirdir. Siyasi parti faaliyetleri bir kadro hareketidir ve başarının yolu kolektif çalışmaktan,üretmekten geçer.
Milliyetçi Hareket Partisi’ni seçimde aldığı oyla değerlendirmek eksik olur. MHP’nin özgül ağırlığı aldığı oyun üstündedir. Ama tek başına iktidara gelecek güce hiç sahip değildir. Tek başına iktidar CHP için de mümkün görünmüyor. Her iki parti Türkiye’nin belli bölgelerine sıkışmış durumdadır. Türkiye’nin tamamından oy alamayan bir partinin tek başına iktidarı başka türlü nasıl olur?
Bu satırlar yazılırken beklenen Yargıtay kararı henüz açıklanmış değildi. Kararın ne olacağını merakla bekleyenlerin karar sonrasındaki tutumları da merak konusu. Peki, MHP tabanı bütün bunları nasıl değerlendiriyor? Asıl önemli olan budur. Ama bu konuda yapılmış bir çalışmaya rastlayamadım. Sonuç olarak parti içinde kıyasıya bir mücadele var ve bu gibi parti içi mücadeleler partilere faydadan çok zarar veriyor.    
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.