Hava Durumu

MHP’ye operasyon mu çekiliyor?

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2016 07:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 07:08
MHP’de olağanüstü kongre talebinde bulunan muhalifler,  12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla ilk raundu kazanmış oldu. MHP’de 12. olağan kurultay için 18 Mart tarihinin belirlendiğini hatırlatan Bahçeli, kongre takviminin ekimde ilçe kongreleriyle başlayacağını yineleyerek, mahkeme kararını temyiz edeceklerini ifade etti. Bundan sonra Yargıtay süreci başlayabilir.
MHP’nin özgül ağırlığı aldığı oy oranıyla hesaplanamaz. MHP her ne kadar kitle partisi olmasa da toplumda belli bir oranda karşılığı olan Türk Milliyetçiliğinin dinamik bir unsuru olarak hep oldu. 7 Haziran seçimlerinde aldığı oy bunun önemli bir kanıtıdır.
Olağanüstü kongre talebi, salt Genel Başkan Bahçeli’yi tasfiye etmeye yönelik bir arayış mıdır? MHP’yi iktidar yapmak arzusu bir arayışın sonucu mudur? Veya MHP’yi dizayn etme çabaları mıdır? Şimdi kafalarda dolaşan sorular bunlar.
Biraz geriye giderek bugünü anlamaya çalışırsak; Baykal’a operasyon çekildiğinde MHP de hedef alınmıştı. Seçim arifesinde MHP’li 12 vekilin seks kasetleri birbiri ardına patlatıldı. Bahçeli, bugün söylediklerini o esnada söyleyemedi veya söyletilmedi, belki de korkutuldu. Bahçeli şimdi açıkça cemaatin adını anmaya başladı. Hatta grubunda, Erdoğan’a Gülen çetesiyle mücadelesinde destek olacağının mesajını verdi.
MHP yeni bir yol ayırımına girmiş/sokulmuş görünüyor. Muhaliflerin açtığı dava sonucunda mahkemenin partiye kayyum atayarak olağanüstü kongreye götürmesi kararının ardından, MHP’nin bir komployla teslim alınmaya çalışıldığını belirten Bahçeli, “Partideyken yapamadıkları ziyaretleri yaptılar. Bunlara MHP’yi kolay kolay teslim edemeyiz” demekle Feto’ya mı dikkat çekiyor?          
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.