Hava Durumu

Ölüm kardeşliği insan denekler

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2015 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2015 07:53
Kissinger ve Scowcroft’un nüfus azaltımını ABD’nin resmi dış politikası haline dönüştürmelerinden yıllar önce, Rockfeller kardeşler, özellikle John D.Rockfeller III ya da kısaca JDR III, insan denekler üzerinde çalışmaktaydı.
1950’de kardeşi Nelson, sendikasız Porto Rikoluları yine kendi şirketlerinden biri olan Eastern Airlans ile New York’a getiriyordu. Ayrıca 1947’den itibaren “Boostrap Operasyonu” adı altında her türlü düzenlemeye, sağlık ve güvenlik uygulamalarına aykırı olarak göçmen işçiler bulup onları kaçak çalıştırıyordu. Böylece ucuz işgücü sağlayıp, daha az vergi ödüyordu. O zamanlar Nelson Rockfeller, Sağlık, Eğitim ve Refah Bakanlığı’nda, Eisenhover iktidarının etkili, gölge isimlerden biriydi.
Nelson’ın Boostrap operasyonunda tüm işler aile, aileye yakın dostlar ve David Rockfeller tarafından paylaşılmıştı. Bu elit sınıf David Rockfeller’in Chase Bank’ı aracılığıyla o dönemin en kârlı işlerinden biri olan çok kötü çalışma şartlarında Porto Rikolu göçmen işçiler sayesinde çok büyük kârlar elde ettiler.
Nelson Porto Rikolular üzerinden ticareti cesaretlendirmeye çalışırken kardeşi John, fakir Porto Rikoluları kısırlaştırmak üzere insan deneyleri yapmaktaydı. Porto Riko, ABD diplomasisi karşısında özerkliğini kaybetmiş bir adaydı. Vashington tarafından kontrol edilen ideal bir deney istasyonu, adı konmamış bir ABD kolonisiydi. Yeni kurulan nüfus konseyi aracılığıyla JDR III, sonradan devlet politikasına dönüşecek olan ilk deneylerini başlattı.
1950’lerde JDR III, nüfus kontrolüne yönelik çalışmalar için Porto Riko’yu büyük bir laboratuvara çevirmişti. Halk Sağlığı Bölümü’nün yaptığı araştırmalara göre 1965 yılı itibariyle doğum yapma yaşındaki kadınların % 35’i kısırlaştırılmıştı. Rockfeller  Nüfus Konseyi, Nelson Rockfeller’in görev yaptığı Sağlık, Eğitim ve Refah Bakanlığı’yla birlikte bir kısırlaştırma paketi hazırladı. Kullandıkları ana sav evlilik dışı doğumları engellemek ve böylece kadın sağlığını ve aile ekonomisini koruyabilmekti.
Fakir Porto Rikolular ABD tarafından kurulan doğum evlerinde doğum yapmaya teşvik ediliyor, iki çocuğu olan kadınların burada istekleri dışında kendilerinden izinsiz tüpleri bağlanmak suretiyle kısırlaştırılıyordu. 1965’te Porto Riko bu alanda dünya lideriydi. Hindistan da az bir farkla Porto Riko’yu takip ediyordu. Rockfeller ailesi herhangi bir hükümet engellemesi olmadan rahatça bu işleri yapıyordu.
Önemli kaynak: Ölüm tohumları.F.William Engdahl. Bilim-Gönül Yayınları.      
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.