Hava Durumu

Para uğruna sönen hayatlar

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2016 06:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 06:26
2007 yılının ocak ayında Hillary adlı bir öğrenci, çok katı olan başöğretmenle alay etmek için güya müdür yardımcısı tarafından oluşturulmuş bir myspace sayfası açtı. Espri anlayışından yoksun olanlar için ne olur ne olmaz diye de sayfanın alt kısmına bunun bir şaka olduğunu açıkça yazdı. Buna rağmen taciz suçlamasıyla Pensylvania, Wilkes- Barre’nin yerel çocuk mahkemesine çıkarıldı.
Hem Hillary hem de ailesi yargıcın Hillary’ye ibret olsun diye ufak bir ders verip onu cezaevine göndereceklerine inanıyordu ancak, bir dakikadan kısa bir süre içerisinde tamamlanan duruşmada Hillary’nin savunması bile alınmadı ve Yargıç Merk Arthur Ciavorella Jr daha önce en ufak bir kabahat işlememiş bu parlak öğrenciyi ıslahevinde üç ay hapse mahkum etti. Hillary’nin mahkeme salonundan kelepçelenerek çıkarıldığını gören annesi orada baygınlık geçirdi.
Aile, yerel hukuk merkezine başvurdu. Merkez, Yargıç Ciavarella’nın saçma sapan düzeyde acımasız olduğunun farkındaydı. 4 dolarlık bir hindistancevizi çalan çocukla, annesine terlik fırlatan bir çocuğu gözaltına aldırmış, 14 yaşındaki bir çocuğu sınıf arkadaşını tokatladı diye altı ay ıslahevine kapattırmıştı.
Hukuk merkezi yetkilileri küçük bir inceleme başlattılar. Bu küçük inceleme kısa sürede başsavcının yürüteceği büyük bir soruşturmaya dönüştü. Görünüşe göre 1999 yılında Yargıç Ciavarella ve ahbabı Yargıç, T.Conahan zenginleşmek için yeni bir yol keşfetmişlerdi. Önce devlete ait olan ıslahevine ayrılan bütçeyi iyice kıstılar.” Dış sözleşmeler”den sorumlu olan Conahan, PA Child Care adlı özel şirketle temasa geçildi. Bu görüşmeden kısa bir süre sonra şirket, yakın zamanda, bir ıslahevi açma planları olduğunu açıkladı. Yargıçlar aracılığıyla sağlanan yüklü devlet teşvikiyle planlama gerçekleşti.
Yargıç Ciovarella devlet ıslahevinin yetersizliğini öne sürerek suçluları özel ıslahevine göndereceğini ilan etti. Tesadüf bu ya, Ciavarella’nın hapis cezası vererek kapattığı dava oranı ilk iki yıllık dönemlerde % 4.5 iken üçüncü yılı olan 1999’da % 13.7’ye, 2004 yılında da % 26 ‘ya çıktı.
Roelf Bott. Yalancılar ve Sahtekarlar Ansk. Domingo Yay.    
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.