Hava Durumu

Paris’te yapılan ‘Terörü Telin Yürüyüşü’ ve Netanyahu

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2015 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2015 07:53
Paris’te yapılan Terörü tel’in yürüyüşünde yirmi dörde yakın hükümet ve devlet başkanı vardı. Bunları Fransa Cumhurbaşkanı Holland davet etmişti ama biri hariç, Netanyahu. Hollande davet etmediği gibi ısrarla Fransa’ya yürüyüşe katılmak için gelmemesini söylemişti, Netanyahu’ya.
Hayatı terör yapmakla geçmiş bir insanın böyle bir yürüyüşe katılma hakkı yoktur. Ayrıca Fransa Filistin Devletini tanıyacağını beyan edince Netanyahu; Fransa’yı ağır bir dille eleştirmiş ve” Fransa, bunun bedelini ödeyecek” demişti.
Fransa’da vuku bulan terör hadisesinden şüphesiz en çok mağdur olan Müslüman dünya olmuştur. Avrupa’da İslam karşıtlığı hep var olmuştur ancak son zamanlarda bu durum düşmanlığa dönüşmüştür.  Avrupa’nın İslam’a bakışı fobi falan değil, resmen nefrettir. Açık nefret.
Paris’teki saldırının bir gün önce İstanbul’da, belki aynı gün Yemen’de terör saldırısından 50 kişi can verdi. Nijerya’da, 2000 kişi can verdi. Hiç Avrupa’dan bir ses duyuldu mu? Türkiye on yıllardır terör belası ile uğraşıyor ve on yıllardır Avrupa’ya, Batı’ya  teröre karşı işbirliği yapalım beraber mücadele verelim dedi durdu da duyanı olmadı. Avrupa ikiyüzlüdür. Avrupa uygarlığı ötekileştirme üzerine bina edilmiştir.
Afrika’ya bakın. Günde bir dolar geliri olan bu insanlar bu kadar silahı nereden buluyor. Bunun gibi sorulacak birçok soru var. Bu ikiyüzlü Batı, her ülkede kendi taklitlerini yarattı. Batının bu takitleri kendi ülkelerini, kendi insanlarını her vesileyle eleştirmekten geri kalmazlar. Hatta kimi zaman kendi toplumunu  aşağılarlar.
Bu Hebdo cinayetlerinden sonra bu Batı’nın taklidi bir yerlimiz şunları yazdı. “ Elbette Paris saldırılarından dünyadaki tüm Müslümanlar sorumludur ve bu sorumluluğun bir karşılığı olmalıdır.” Oysa bu cinayetin failleri Fransa’da doğmuş, büyümüş insanlar. Yani bunlar Fransa’da yetişti. Demek ki bizim yerlimiz de önyargılı bir şekilde meseleye yaklaşıyor. Batının taklidi olması hasebiyle başka türlü de yaklaşamazdı.
Paris’teki saldırıda soru işaretleri var ki bundan sonra daha çok konuşulacak. Bu saldırıların İslam’la, Müslümanlarla bir alakası yok. Bu olay öyle basit bir olay değil. Bu olay içinde birçok mesajı barındırıyor. Zamanla daha iyi göreceğiz
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.