Hava Durumu

Polis Süleyman

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2014 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2014 08:39
Geçtiğimiz cuma günüydü. Dolmuşla eve gidiyorum. Gökdere Meydanı’ndan aşaığya doğru iniyoruz. Metro köprüsünün yanındaki trafik ışıklarında kırmızı ışıkta beklerken, sağ istikametten sol istikamete dönen araçlardan bir tanesi hızlı dönüş yapmış olmalı ki, birkaç zikzak çizdi. Dolmuş şoförüne bu ne yapıyor dedim. Ne olacak dedi yollar böyleleriyle dolu. Geçen gün sağ tarafta böyle bir dönüş yapmaya çalışan bir genç şu bariyerlere çarptı, araç hayli hasar gördü ama kendisine bir şey olmadı. Ses tonu bu kuraldışı davranışlardan ne kadar usandığını açıklıyordu.
Şoför devamla; Dörtyol’da görev yapan trafik polisi Süleymen gibi yüz kişi olsa bu kural tanımazlardan kimse kalmaz. 
 - Neden dedim. Şoför; Süleyman, kuraldışılığını hiç affetmiyor. Babası, oğlu olsa ,müdahale eder  gereğini yapar. Diğer görevliler de yapmıyor mu dedim. Hepsi yapmıyor cevabını verdi. Mesela dedim. Şoför: Egzozunu bağırta bağırta geçen araca dönüp bakmıyorlar çoğu kez. Şehrin göbeğinde egzozu bağırttırıyor, kara dumanlar attırıyor, motosikletini Atatürk Caddesi’nde bağırttırıyor dur diyen yok. Ama Süleyman müdahale ediyor, kanunu uyguluyor, yani görevini iyi yapıyor. 
Ben polis Süleymanı tanımıyorum, kendisi ile hiç işim olmadı. Ama şoförü iyi tanıyorum. Yalan konuşacak biri değil. Bu vesileyle Polis Süleyman’ı kutluyorum ve kendisine sağlık ve başarı diliyorum.

Aşırılıkta denge yoktur

Son yapılan yerel seçim öncesiydi. Siyasi partiler harıl harıl propagandalarını yapıyor. Televizyonlar gazeteler bu seçime kilitlenmiş. Müthiş bir yarış. Zımmen seçim ittifakları kurulmuş. Seçim sonuçları çok önemli. İktidar oylarını artırarak seçimleri kazanmak istiyor. Muhalefet, Başbakan Erdoğan’ı yenmek istiyor. İşin içinde muhalefetle ortak hareket eden siyaset dışı yapılar var. Muhalefet bunun açığa çıkmasını istemiyor ama her şey aleni ortada.
Demokrasi ve uzlaşma paltformu mutat toplantılarından birini yapıyor. Davetli konuşmacı Murat Karayalçın. Konu, yerel seçimler. Oturumu Yüksel Baysal yönetiyor. Platformun kuruluşundan bu yana bütün oturumları Yüksel Baysal yönetti.
Murat Karayalçın, siyaset, yerel yönetimler konusunda görüşlerini aktardı. Sıra soru cevap bölümüne gelmişti. Arkadaşların birçoğu söz alarak soru sordu ama en ilginç soruyu Dr. Bülent Aslanhan sordu. Soru ‘mealen’şöyle: Sayın Başkan; Muhalefetin (CHP) paralel yapıyla ortak hareket ettiği görülüyor. Bu yapı Erdoğan gibi güçlü bir lideri dahi zorluyor. Diyelim ki Erdoğan kaybetti . CHP bu yapıyla nasıl başa çıkabilir? Karayalçın’dan cevap: Önce bir Erdoğan gitsin sonra bakarız.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.