Hava Durumu

Siyasetçilik oyunu oynuyorlar

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2015 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2015 07:53
Hükümeti devirmek için dışarıda senaryolar yazıldı içeride muhalefet partileri, İstanbul dükalığı, Doğan medyası, paralel yapı hep birlikte oyunu oynadılar. Sonuçta hükümet yıkıldı. Dikkat edilirse buna en çok sevinen İsrail oldu. New York Times oldu, Guardian oldu, Esed, Sisi ve onları sevenler oldu.
AK Parti hükümeti yıkıldı ama onu yıkan muhalefet kendi içinde koalisyon hükümeti kurmaktan kaçıyor. Tekrar AK Parti’nin başını çektiği bir hükümetin iş başına geçmesi için siyasetçilik oynamaya başladılar.  Olan Türkiye’ye, halka oluyor. 
Türkiye’de bir kesim sermaye zaten hep puslu havayı sever. Puslu hava onların semirdiği havadır. Olan geniş halk kesimine oluyor ama, artık siyasetçilik oyunu halkı ilgilendirmeyecek. Hangi parti, hangi lider Türkiye’nin geleceği için, toplumun refahı için samimi, gayretli çalışıyorsa toplum onu destekleyecektir.
Bu sonuç karşısında daha şimdiden “ biz ne halt ettik” diye kara kara düşünen seçmenler var.  Muhalefeti oluşturan CHP-MHP-HDP kıvırtmaya başladı. Yeniden AK Parti’nin başkanlığında bir koalisyon hükümeti kurulsun istiyorlar. Seçim öncesi çok iyi geçiniyorlardı ama bu sonuç karşısında ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. 
Muhalefeti oluşturan bu üç partinin 292 milletvekilleri var. Seçim öncesi tek merkezden hazırlanan seçim beyannameleri ile propaganda yürüttüler. Üçü de aynı şeyi söylüyorlardı. Diyorlardı ki; AK Parti ülkeyi kötü yönetiyor. Ekonomi kötü gidiyor. Kutuplaşma büyüyor. Fakirlik artıyor. 11 milyon emekli geçinemiyor.
Üç muhalefet partisi de arkasına aldığı Paralel ve, Doğan Medyası, İstanbul sermayeli  destekle 7 Haziran seçimlerine hazırlandı. Üç partinin seçim programları aynı merkezden çıktığı için vaatler hep aynıydı. 
Çakılmasın diye rakamlarda ufak tefek oynamalar vardı. Ama ısrarla tek hedefleri AK Parti hükümetini alaşağı etmekti. Sonrası önemli değildi, ne olacaksa olsundu. Ve bu anlamda hedeflerine ulaştılar.
 Bunların hedeflerinde iktidar olmak gibi bir dert hiç olmadı. Şimdi Kılıçdaroğlu’nun başbakan Bahçeli ve Demirtaş’ın başbakan yardımcıları olma şansları var. Üç partinin toplam milletvekili sayısı 292. Bu sayı iktidar olmak için fazlasıyla yeter.
Propaganda dönemi bu millete yalan söylemediyseniz hükümet olun vaatlerinizi yerine getirin. Siyaset tatmin olma yeri değil. Siyaset derdi olanın işi. Derdimiz var numarasına yatmayın. Düşürmek için her türlü numarayı yaptığınız AK Parti’ye hükümeti kur diye de yalvarmayın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.