Hava Durumu

Son operasyonlarda yakalanan yabancılar

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2015 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2015 07:22
Cözüm süreci çerçevesinde silahları bırakacağını beyan eden ama 2013 tarihinden beri silah bırakmaya yanaşmayan PKK örgütü Suriye’deki gelişmeleri yanlış okuyarak Türkiye’de 8 Haziran’dan bu yana birçok terör faaliyeti içinde oldu. 
Askere saldırdı, polise saldırdı asker ve polislerimizi şehit etti. HDP ise bu konularda ağzını bile açmazken son Suruç hadisesinde insanları silahlanmaya çağırdı. 
HDP 7 Haziran seçimlerinde tahmin etmediği oyu aldı ve seksen milletvekiliyle parlamentoya girdi. Biz sorumlu bir HDP beklerken eski HDP’nin hiç değişmediğini bu olaylar zincirinde tekrar fark ettik,  Beyaz medya hariç, aslında beyaz medya da çoktan farkında ya Erdoğan düşmanlığı ağır basıyor.
Çözüm sürecini istismar eden PKK ve onun siyasi uzantıları 2014’ten beri çözüm sürecine yönelik bir adım ileriye atmadılar. Yol kesmeler, vergi toplamalar, insan kaçırmalar, bomba patlatmalar, şantiye basmalar, hendek kazmalar öldürmeler vb.
 Kuzey Suriye’deki gelişmeleri de algı operasyonu ile hükümetin aleyhine çevirmeyi başardılar. Ama bunların hepsinin geçici olabileceğini hiç düşünmediler.
Türkiye’nin bu sabrını ya korkaklıkla ya da siyasi çıkarla topluma sunan HDP ve yandaşları Suriye ve Kandil’e yapılan hava operasyonlarını durdurun diye feryat etmeye başladılar. 
HDP’den yapılan yazılı açıklamada, “Konuşarak ve müzakere ile çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yoktur” denildi. Müzakere kapısı hep açıktı, arzu ettiğiniz her an konuşma imkanı vardı, zaman zaman da konuştunuz. Peki sonuç ne oldu? 
Meğer siz çözüm sürecini mevzi kazanma olarak gördünüz ve bütün çalışmalarınızı bu mevzi kapma üzerine yaptınız. Sanki bu ülkede sizden daha akıllısı yokmuş gibi davrandınız. Aldığınız oylar sizi ayrıca şımarıklığa sürüklemiş oldu.
Şimdi Kandil ve DAİŞ havadan bombalanıyor. Ayrıca terör örgütüne yönelik “temizlik operasyonları” devam ediyor. Bu operasyonlarda şu ana kadar 590 kişi gözaltına alındı, bu gözaltına alınanlardan  37’si yabancı uyruklu. 
Bu operasyonların devam edeceği yetkililer tarafından açıklandı. Daha ne kadar yabancı uyruklu yakalanacak merak konusu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, binlerle ifade edilen yabancı uyrukluları ülkelerine teslim ettiklerini ifade etti. Bir o kadar da sınır kapılarından içeriye sokulmayanlar var.
Önemli bir açıklama yine Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu; DAİŞ’ten boşalacak yere bir güvenlik bölgesi kurulacağını söylüyor. Bu Türkiye için çok önemli.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.