Hava Durumu

“Soykırım” bahane…

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2016 06:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 06:36
Almanya Meclisi,1915 tehcir olaylarını soykırım olarak niteleyen kaçıncı meclis oldu bilmiyorum. İşin doğrusu çok umurumda değil çünkü bu kararların hepsi siyasi.
Bu dünyada soykırımdan söz edilecekse ve net ülke adresleri verilecekse; ilk olarak Avrupa ülkeleri akla gelir. İngiltere, Fransa, Almanya… Amerika’da Kızılderili katliamlarını yapan da Amerika’ya göç etmiş başta İngiltere, Fransa olmak üzere Avrupa’dan Amerika’ya göç etmiş Amerikan vatandaşlarıdır. Almanya’nın uygulamaları ise dün gibi yeni.
Dikkat edilmesi gereken esas durum, Türkiye’ye yönelik derin bir kuşatmanın sürdüğü. Bir değil, birkaç yerden içeriden, dışarıdan saldırılıyor. 100 yıl evvel yaşanmış tehcir olaylarını “soykırım” olarak meclislerinden geçiren ülkelerin hiçbiri gerçeğin peşinde değil. Özellikle Almanya hiç değil zira, o tarihlerde Osmanlı ve Almanya ittifakı vardı ve tehcir planları içinde Almanya vardı. Geçmişte durum böyle iken bugün bu karar neyin nesi? Asıl mesele bunu anlayabilmek.
Almanya, Osmanlı Devleti’ni kendi çıkarları doğrultusunda kullanmıştı.  Aynı Almanya Türkiye’yi İkinci Dünya Harbi’ne sürüklemek istemişti. Almanya Türkiye’ye karşı kendini güçlü taraf olarak görmüş bu anlayışı hâlâ sürdürmektedir. Çoğu zaman Türkiye’nin iç ve dış politikalarına müdahalelerde bulunması söz konusu olmuştur. Tarihte defalarca olduğu gibi, bu kararla da Almanya, Ankara’ya baskı yapmak suretiyle Türkiye’yi istediği politikalara yöneltmek istiyor. 
Türkiye, dış ticaretteki dengeyi dikkate alarak diplomatik tepkilerinde göstereceği sertliği, ekonomik alana fazla uzamamasına     dikkat eden rasyonel davranış içinde olmalıdır. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.