Hava Durumu

Süreç nasıl işleyecek?

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2016 07:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 07:11
Dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngören değişiklik, Meclis’teki ikinci tur oylamada 376 milletvekilinin evet oyu kullanması ile kabul edildi. CHP birinci turda destek vermediği değişikliğe ikinci turda destek vermek zorunda kaldı. CHP bu süreci iyi yönetemedi ve siyaseten darbe aldı.
Yasal değişiklik Cumhurbaşkanı tarafından imzalanıp Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra Meclis’te bulunan dosyalar on beş gün içinde yargıya intikal edecek ve yargılama başlayacaktır. Yargılamanın sonucunda verilecek cezalara göre milletvekillikleri düşürülecek veya düşürülmeyecektir. Bundan sonrası artık hukukun işidir.
Siyasi gelişmelerin bundan sonraki seyri ne olur, nasıl bir yol izler asıl karışık ve karmaşık olan burası. HDP ve Kandil, yeni alacakları talimatlarla yeni stratejiler, yeni “değerler “ üzerinden hareket etmeyi deneyecekler. ABD ve AB sözcülerinin cılız da olsa yaptıkları açıklamalar bu işareti veriyor. Artık yeni algı operasyonlarına hazırlıklı olmak gerekir. HDP ve Kandil’in başarılı olduğu bir alan da algı yaratmadaki maharetleridir. Bu konuda onları başarılı kılan en önemli iki etken, dış destekler ve bunların içerideki uzantılarından aldıkları dolaylı dolaysız destekler.
Kurgulanmak ve uygulanmak istenen yeni dünya düzeni içinde Türkiye’yi kendi gaileleriyle meşgul etmenin en kestirme yolu anarşi ve terörü ülke içinde canlı tutmaktır. Şu anda yapılan da bu. Algı operasyonlarıyla Türkiye’yi dünya nezdinde suçlu göstermek bu oyunun bir parçası.  Kobani ve Adana’da durdurulan MİT TIR’ları, “Türkiye IŞİD’e yardım ediyor” algısını yarattığı gibi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.