Hava Durumu

Suriye bana Bosna’yı hatırlatıyor

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2016 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2016 07:05
Televizyonlarda, gazete haberlerinde Suriye dramı ile ilgili bir haberle karşılaşsam, nedense Bosna katliamları aklıma geliyor. Katliamı dünya o gün de seyretmişti bugün de seyrediyor.
1992-1995 yılları arasında süren Bosna savaşı Avrupa’nın ortasında yaşanan en büyük, en açık katliamlara sahne olmuştu. 300 bin civarında insan ölmüş, iki milyon insan Bosna Hersek’ten zorla göç ettirilmiştir. Kızılhaç’ın verdiği rakamlar böyle. Ama daha fazla ölü olduğu biliniyor. Ayrıca pornografi soykırımın bir aracı haline gelerek binlerce kadına tecavüz edilmiştir. Birleşmiş Milletler bu duruma göz yummuştur. Bilinçli göz yummuştur. Aynı şeyi Irak’ta yapmıştı şimdi de Suriye’de tekrarlıyor.
Bugün Suriye’de kan oluk oluk akıyor. Yüz binleri bulan ölümler, vatanlarını terk eden milyonlar… Birleşmiş Milletler kılını kıpırdatmıyor. Emperyal güçler leş yiyen akbabalar gibi hangi köşede daha çok yem var bakışı içinde.
Yıkılan yuvalar, ölen insanlar, esir alınan kadınlar, çocuklar… Diğer taraftan bunları hiçe sayıp çıkar hesabı yapanlar… Dünya kötü zalim derler. Hayır! Dünya ne kötü ne zalim. Kötülük ve zulüm insan menşelidir. Kötülük ve zulmü ancak insan yapar insana.
Batı medeniyeti insanlık değerlerini yavaş yavaş yitiriyor. İslam dünyası… Ara ki bulasın. İslam dünyasının hali ümit vermiyor, tam bir yıkım içinde ne yapabileceğinden bihaber. İslam dünyası toparlanacak mı? Kim toparlayacak? Nasıl toparlayacak. Cevabı birbirinden zor sorular. 
Ve insanlık boğuluyor. İnsanlık kayboluyor, yok oluyor. İnsan iki yönlü. Madde ve mana… İnsanı insan yapan manevi yönüdür. İnsanın maddi yönü(beden) hayvanlardan bir hayvan.
Akdeniz’in, Ege’nin balıkları insan kokuyor artık. Her gün birkaç Suriyeli bekler oldular. Anneler, babalar, yavrular suların derinliklerinde kayboluyor. Bu bile vicdanları harekete geçiremiyor. Suriye merhametin anlamını yitirdiği ülke… Geçmişte Bosna’da olduğu gibi.
Birleşmiş Milletler’in beşi, daha fazla pay almak için derin hesaplar içinde. ABD, Rusya ile ilk defa bu derece açık ittifak halinde. İran’da yasa çıktı. Artık, ABD’ye “ Büyük Şeytan” demek suç. İngiltere ve Fransa sessiz bir bekleyişte. İsrail işini tıkır tıkır yürütüyor. Avrupa mülteci derdinde. Daiş, bütün bu ülkelerin hizmetkarı. Allah Türkiye’ye güç kuvvet versin.      
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.