Hava Durumu

Terör büyük şehirlere kaydı

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2016 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 07:13
Ankara’da patlatılan canlı bombanın şokunu yaşarken  İstanbul Beyoğlu’nda bir canlı bomba patlatıldı. Türkiye’ye karşı bir savaş yürütülüyor. Büyük şehirleri hedef alan sivil masum insanlara yönelik, haince, kahpece bir savaş. Terör örgütlerinin devrede olduğu, arka planda ülkelerin bulunduğu kahredici bir savaş. 
Arap Baharı, Ortadoğu’da yeniden dizaynın başlangıç noktası, habercisi. Kuzey Afrika’da Libya diye bir devlet kalmadı. Mısır’da askeri darbe yaptırıldı. Yemen’de çatışmalar sürüyor. Suriye darmadağın edildi. Suriye vekalet savaşlarının en uzun sürdüğü ülke. Altı yıldır devam edegelen bu savaşa kasıtlı olarak dur diyen yok. BM, hiçbir girişimde bulunmadı, bulunmuyor. Rusya, Suriye’de istediği gibi davrandı ve dünyadan hiçbir tepki almadı. ABD ve Rusya’nın anlaşmasıdır ki ateşkes dahi sağlanamıyor.
Terör hareketlerinin Türkiye’nin büyük şehirlerine kaydırılması tamamen Suriye ile bağlantılıdır. Terör örgütü PKK/PYD, özellikle 2013’ten itibaren Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı, Denik ve Dirbasiye’nin kontrolünü ele geçirince, yıllarca Kandil’de faaliyet gösteren kamplarını gruplar halinde bu bölgelere kaydırdı. Suriye’nin kuzeyinde kurulan 33 yeni kamptan Karaçağ kampı örgütün kozmik odası konumunda bulunuyor.
Suriye’de kurulmak istenen üç kanton bölgenin Türkiye’de de kurulma çabaları hendek siyasetinin temelini oluşturur. Terör örgütünün Sur’da, Silopi’de ve Yüksekova’da kanton kurma girişimleri başarısız olunca terörü büyük şehirlere kaydırma kararı aldı. Bunun için bütün terör örgütleriyle ittifak ettiler.
Terör örgütü Suriye’den stratejik ve lojistik destekler alıyor ve oradan besleniyor. Deneyimlerini orada edindi ve sınırlarımızın içinde tatbik ediyor. Ama bu durum uzun sürmeyecek. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.