Hava Durumu

Terör Paris’i vurdu

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2015 07:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2015 07:07
Fransa’daki katliamda 129 kişi öldü, 100’ü ağır, 250 yaralı var. Dünya ayağa kalktı, ülkelerin liderleri art arda açıklamalar yaptı. Fransa’da altmış yıl aradan sonra ilk defa olağanüstü hal ilan edildi, insanlar “evlerinizden çıkmayın” diye uyarıldı, bütün sınırlar kapatıldı. Hiçbir Fransız siyasetçisi, vatandaşı, medyası, köşe yazarı “Katil devlet, katil Hollande” diye zırvalamadı.
 Cumhurbaşkanı Erdoğan “Paris Katliamı” ertesinde bir kez daha gerçekleri haykırdı.
“Terörün dili dini olmaz. Artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Bunun artık ön plana çıkması gereken bir dönemde olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Terörün dili dini ırkı milleti olmaz. Teröristin terörün hepsi kötüdür. Senin teröristin kötü benimki iyi mantığını artık kenara bırakmak gerekir.
Türkiye olarak terörizm konusunda ilkeli tavrımızı bundan sonra da aynı şekilde devam ettireceğiz. Ankara’daki, Suruç’taki, Gaziantep’teki, Diyarbakır’daki, Şırnak’taki ülkemin insanları bunları çok iyi bilir, ne düşünüyorsak ne düşündüysek şunu bilmenizi isterim ki, Paris’teki eylemler için de aynısını düşünüyor, hissediyoruz.”
Paris katliamının G 20 zirvesinin arifesinde meydana gelmesinin bir anlamı olmalıdır. Katliamın zirveye yansıması “terörle mücadele”nin yeni dayanışmaların yol haritasının belirlenmesine katkısı olacaktır. Katliamı üstlenen DEAŞ örgütü hafife alınacak bir örgüt değil. Hollande bu gerçeği kavramış oldu.
 Hollande, Paris’te gerçekleştirilen saldırıların bir “savaş nedeni” olduğunu belirterek “Savaş karşısında ülke olarak gerekli kararları almak zorundayız. Bu eylem, DEAŞ adlı terörist bir ordu tarafından özgürlüğümüze karşı yapılmış bir saldırıdır” dedi.
ABD’nin Başkanı Barack Obama 2014 Ocak ayında DEAŞ’ı kastederek “ Bir okul takımı Lakers forması giydiği zaman Kobe Bryant olmaz” demişti. Deaş Obama’ya göre ciddiye alınmamalıydı, zira basketboldaki okul takımı kadar güçlüydü. 13 Kasım 2015’te Paris’te o okul takımı kendini göstermişti. ABD hala aynı hataları yapmakta ısrar ediyor.
 Bu zirvede Türkiye’nin tezlerinin daha iyi anlaşılacağını ve dikkate alınacağını ümit ediyorum. Bunun ilk işareti Obama’nın İŞİD’e DEAŞ demesidir. Bilindiği gibi DEAŞ adını ilk defa Cumhurbaşkanı Erdoğan telaffuz etti ve ısrarla bu adı kullandı.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.