Hava Durumu

Terörün görüneni görünmeyeni

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2016 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 07:06
Terör insanlığı hedef alan, insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Bu nedenle terörün dini, coğrafyası, rengi olmadığı gibi bir doktrini de yoktur. Terör bir stratejidir bir projedir taktiktir. Dünyaya kasıtlı algılatılan “İslam Terörü”  perde arkasında birçok uluslararası çıkar ilişkilerini barındırır. Bugün var olan birçok terör örgütü başta IŞİD, PKK, PYD çıkarcı ülkelerin piyonudurlar.
ABD, IŞİD’i, PKK’yı terör örgütleri olarak kabul ederken PYD’yi bu sınıfın dışında tutuyor. Burada bir kastın olduğu açık. Mesela IŞİD’İ terör örgütü sayıyor ama onunla yapılacak mücadeleyi de üstlenmiyor, IŞİD’le mücadele ediyor bahanesiyle PYD’ye silah veriyor. PYD’ye verilen silahların PKK’ya gittiğini de bal gibi biliyor. Diğer bir husus, ABD sözcüleri Suriye’de, Irak’ta faal olan IŞİD’le mücadelenin on yıl sürebileceğini rahatlıkla ifade edebiliyorlar. ABD’nin bu yaptığı insanların zekâsıyla alay etmesidir.
Bunları nasıl anlamalıyız? IŞİD denen örgütün Suriye’deki militan sayısı on bin bile değil. Başta ABD ve bütün dünyanın bu örgüte karşı olmasına rağmen nasıl oluyor da bu örgüt yıllarca var olabiliyor. O halde konuyu daha derinden ve enine boyuna tahlil etmek gerekiyor. İster IŞİD, ister PKK, ister PYD olsun küresel güçlerin kontrolü altındadır ve onların birer projeleridir. Eğer böyle değilse bu gibi örgütlerin ayakta kalması mümkün olamaz. En az bu kadarına aklımız ersin.  
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.