Hava Durumu

Türkiye’nin önüne konulan bir engel

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2015 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2015 07:23
Son elli altmış yıllık siyasi tarihimize bakarsak aklı başında hiçbir kimse koalisyondan yana olmaz. Menderes dönemi ve sonrası , 
Demirel dönemi ve sonrası, Özal dönemi ve sonrası. Şimdi de Erdoğan dönemi ve sonrası ortamını hayata geçirmek için çabalayan çevreler var. Bu çevreler yeni değil Menderes’ten beri aynı oyunun içinde olmuşlar ve Türkiye’nin istikrar dönemlerini kötülemişlerdir. Niçin ve nasıl olduğunu merak edenler arşivlerden araştırabilirler.
Menderes dönemi Türkiye’de yepyeni bir kalkınmanın dönemi olmuştu. Darbe yapıldı Türkiye bütün kazanımlarını yitirdi. 1965’te Demirel iktidara geldi tekrar bir kalkınma hamlesi yaşandı ama 71 muhtırası ile kalkınma kaosa döndü. 
Özal dönemi Türkiye’nin zincirlerinden kurtulmaya çalıştığı bir süreçti, Özal’a yapılmayan hakaret, söylenmeyen söz kalmadı dönem kapandı. Özal sonrası Türkiye her gün kan kaybetti, koalisyon hükümetleri Türkiye’yi batma noktasına kadar getirdiler. Aynı tezgah AK Parti hükümetlerine kurulmak istendi şükür ki başarılı olamadılar.
7 Haziran seçimlerine gidilen süreçte her türlü kara propaganda yapıldı. Ekonominin kötü oluşundan, “ülkeyi satmaya”  kadar akıldan, vicdandan, izandan uzak propagandalarla hükümeti ama asıl Tayyip Erdoğan’ı iç ve dış kamuoyunda mahkum etmek istediler. 
Gezi olaylarında Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a “karizman çizildi ya” demesi yapılmak istenenin delaletiydi. Erdoğan için dün ne söylendiyse ve bugün ne söylenip yazılıyorsa geçmişte Menderes için, Demirel için, Özal için, Erbakan için söylenip yazıldı.
AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında geçen ve sonuca bağlanamayan koalisyon görüşmeleri bu çevrelerin canını sıkmış görünüyor. 
Bu çevrelerin AK Parti CHP koalisyonundan beklentileri geniş halk kesiminin beklentileriyle hiç örtüşmüyor. Bunların beklentileri AK Parti’yi icraat yapamaz hale getirmektir. Kendi çıkarlarını bu yolla koruyarak güçlendirmek koalisyondan tek beklentileridir.
Bu koalisyonun kurulamayacağı seçim akşamından belliydi. Ama daha önemlisi seçim akşamı yapılan siyasi açıklamalar hiçbir koalisyonun kurulamayacağının işaretlerini vermişti. 
Bütün bunlara rağmen kimilerinin koalisyonu zorlamalarını anlayabilmek hem zor hemde kolay oluyor. Koalisyon isteyenler AK Parti CHP koalisyonunun mesela”  kamuoyu AK Parti ile CHP arasında uzlaşma istiyor” diyerek seçim sonuçlarının sonucunu analiz ediyorlar. Bu rüya görmekten başka bir şey değil. Görüşmelerden koalisyon çıkmaması Türkiye için hayırlı olmuştur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.