Hava Durumu

Uçaklar otobüsler ne güne duruyor?

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2016 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2016 07:22
Rusya, Esad güçleri ve İran’dan oluşan ittifak hava ve karadan Halep’e saldırınca yeni bir göç dalgası sınırlarımıza yöneldi.
Suriye’deki gelişmelerin bu raddeye gelişinde en büyük pay şüphesiz Birleşmiş Milletler’indir. BM Rusya’ya “Sen ne yapıyorsun?” diyeceği yerde Türkiye’ye yeni göç dalgasına kapılarını aç diyor. Türkiye iki buçuk milyon insana kapılarını açmış, BM bir kere olsun bu anlamda Türkiye’nin halini sormamıştır.
Avrupa ülkeleri, mültecilerin Türkiye sınırları içinde kalması için çeşitli hesapların peşinde. Kendi ülkelerine alacakları mülteci sayısını çok dar tutmakla birlikte seçici davranacaklarını da açıklıyorlar. Batı insanı bu… Lokmasını kimseyle paylaşmaz. Çıkarcıdır, ikiyüzlüdür, kibirlidir, ırkçıdır.
Birleşmiş Milletler, Bosna Savaşı’ndaki tutumuyla iflas etmiştir. Strebrenica katliamı Birleşmiş Milletler’in büyük kara lekesidir, tarihe mal olmuştur ve tarih bunun hesabını soracaktır. Suriye’de kaç yıldır devam eden savaşın bu kadar uzaması, 400 bin insanın ölmesi, milyonlarca insanın ülkeyi terk etmesi BM’in dikkatini çekmemiş de Halep’in bombalanmasını müteakip şehri terk eden insanların sığınması dikkatini çekiyor. Olacak şey değil.
Türkiye, 2,5 milyona kapılarını açarken, gelen insanlara rahat edecekleri ortamı sağlamaya çalışırken BM neredeydi? Mülteciler Avrupa’ya yönelmeseydi Türkiye’nin halini hatırını soracaklar mıydı? Hiç zannetmiyorum.
Şimdi işler Avrupa’ya dönmeye başladı. Mülteciler Avrupa yollarında… Avrupa ülkeleri şimdiden ne yapalım da mültecileri Türkiye sınırları içinde tutalım telaşında. Çünkü kamuoylarında kin, nefret ve ırkçılık söylem ve hareketleri hızlandı.
İnsan hayatı üzerinden pazarlık yapmak hoş değil ama Türkiye, mültecileri AB’ ye karşı koz olarak kullanabilir. BM kapıları açın çağrısına verilecek en güzel cevap “Hem giriş, hem çıkış kapılarını açık tutuyoruz” demektir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan gayet net gayet açık bir dille BM’ye: “Ülkemize çağrıda bulunmak ayıptır! Bizim alnımızda enayi yazmıyor. Bir yere kadar sabır sabır, ondan sonra gereği neyse onu yaparız. Herhalde otobüsler, uçaklar boşuna durmuyor. Bu nasihati verenler BM’nin diğer üyesi ülkelere de bir nasihat versinler de buradan çıkan bu mültecileri o ülkelere de gönderelim” dedi.
Gözümüzde büyüttüğümüz zengin Avrupa’ya iki milyon mülteci gitsin AB biter.    
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.