Hava Durumu

Uçuşan vaatler ne anlama geliyor?

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2015 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2015 08:27
Seçimlere beş gün kaldı. Muhalefet kanadı neredeyse gökteki yıldızları vaat edecek sanki 7 Haziran sonrası yaşanmayacakmış gibi. Önce dikkatle izledim, artık hiç izlemiyorum. Sayıların ne anlama geldiğini biraz bilenler de benim yaptığımı yapıyorlardır.
Her seçim önemlidir ama anlaşılan 7 Haziran seçimlerinin önemi bizim anlayamayacağımız kadar derin olmalı. Aksi halde muhalefeti oluşturan yapılar bu denli çığırından çıkmış atakları yapmazlar, bu denli uçuk vaatleri sıralamazlardı.
Ayrıca hiçbir zaman bir araya gelemeyecek taraflar da bir araya gelmezdi. Amerika’dan Avrupa’nın kimi ülkelerine kadar kimi yapılar iktidar partisine karşı her çeşit manipülasyonda bulunuyorsa bunun arka planı Türkiye için hayırlı değildir bilakis ürkütücüdür. Ben meseleye buradan bakıyorum.
7 Haziran seçimlerinin Türkiye’yi yeniden bir koalisyon dönemi içine almasını temenni edenlerin hangi amaçla bunu istediğini enine boyuna sorgulamak gerekir. Mesele sadece R.Tayyip Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı ile izah edilemez.  
Koalisyon beklentisinin arkasında yatan birçok iç ve dış taleplerin olabileceğini kestirmek zor olmasa gerek. Avrupa ülkeleri koalisyonlara son vermek için çareler ararken ki İtalya’da koalisyona imkan vermeyen kanun tasarısı mecliste kabul edildi. Bizde koalisyon hükümeti kurulsun diye yazıp çizenler üstelik, koalisyon hükümetlerinin Türkiye’ye ödettikleri ağır bedelleri bilmelerine rağmen hala koalisyondan yana telkinde bulunanlar neyi hedefliyorlar? 
Genç kuşak koalisyon hükümetleri dönemlerini bilmezler, yaşamadılar çünkü. Bu nedenle ve öncelikle koalisyon söylemi gençlere kurulan bir tuzaktır.
Her seçim önemli demiştik evet, her seçim önemlidir ama bazı seçimleri çok önemli yapan eşikler vardır. İçinde bulunulan eşik aşılırsa o ülke, o toplum yeni atılımlar içine girer, yeni hedeflere doğru yol almaya başlar. 
Ekonomiden siyasete, eğitimden idareye kadar yeni gelişmeler olur. 7 Haziran seçimleri toplumun Eski Türkiye/Yeni Türkiye tercihini ortaya koyacaktır. Bu nedenle 7 Haziran seçimleri çok önemlidir.
Bunu okuyan muhalefet kanatları var gücüyle iktidara tam bu nedenle vuruyor. Muhalefet yelpazesinin oluşumuna bakın, siyasi partiler, siyaset dışı unsurlar bir arada. 
İktidarı alaşağı etmek için başvurulan yöntemler ortada. Bütün bunlar muhalefetin iktidar olmak istemesinden kaynaklanmıyor, iktidarı alaşağı etmekten ibaret. Sonrası tufan.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.